Lorenso no «Movistar Yamaha» komandas atvadās ar uzvaru «MotoGP» posmā Valensijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pagājušā gada čempions spānis Horhe Lorenso, aizvadot savu pēdējo sacīksti «Movistar Yamaha» komandas rindās, svētdien izcīnīja uzvaru prestižākās motošosejas klases «MotoGP» pasaules čempionāta sezonas noslēdzošajā posmā Spānijas pilsētā Valensijā.

Svētdien Lorenso sacensības sāka no pirmās starta vietas un šo pozīciju nosargāja līdz pat finišam, kurā par 1,185 sekundēm apsteidza šīs sezonas čempionu un tautieti Marku Markesu no «Repsol Honda» komandas.

Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās itāļu motobraucējs Andrea Jannone no «Ducati» vienības.

Savukārt uzreiz aiz goda pjedestāla bija leģendārais itālis Valentīno Rosi no «Movistar Yamaha» komandas, kurš šosezon kļuva par pasaules vicečempionu.

Šī Lorenso bija noslēdzošā sacīkste «Movistar Yamaha» komandā, jo nākamajā sezonā 29 gadus vecais braucējs pārstāvēs «Ducati». Spānis «Yamaha» rūpnīcas vienību pārstāvēja deviņas sezonas jeb visu savu «MotoGP» karjeru, pa to laiku gūstot 44 uzvaras un izcīnot trīs čempiona titulus (2010., 2012. un 2015.gadā).

Tikmēr Markess savu trešo pasaules čempiona titulu izcīnīja jau trīs posmus pirms sezonas beigām, kamēr Rosi sev otro vietu kopvērtējumā nodrošināja iepriekšējās sacīkstēs Malaizijā.

Šajā sezonā kopumā tika aizvadīti 18 posmi, bet noslēgumā Markesa kontā bija 298 punkti, viņam ar 249 punktiem sekoja Rosi, bet trešais ar 233 punktiem bija Lorenso.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu