«Metta»/LU ceturto gadu pēc kārtas nodrošina palikšanu virslīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nora Krevneva

«Metta»/«Latvijas Universitāte» izšķirošajā pārspēlē par vietu «SynotTip» Latvijas futbola virslīgā svētdien ar 1:0 (1:0) pārspēja «Olaine»/«Super Nova» komandu, tādējādi nodrošinot palikšanu valsts spēcīgākajā līgā.

Pirmajā mačā Olainē komandas trešdien cīnījās neizšķirti 1:1, tādējādi «Metta»/LU divu spēļu summā svinējusi uzvaru ar 2:1.

«Studentu» labā vienīgos vārtus guva Rendijs Šibass, kurš desmitajā minūtē atklāja cīņas rezultātu. Turpinājumā rīdzinieki mēģināja kontrolēt spēles gaitu, bet viesi epizodiski centās apdraudēt «Metta»/LU vārtu drošību.

Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām olainiešiem bija lieliska iespēja panākt neizšķirtu, taču Vugars Askerovs pēc vārtu priekšā uzvarētas cīņas nespēja pārspēt mājinieku vārtsargu Dāvi Ošu. Savukārt kompensācijas laika beigās viesi tika pie standartsituācijas izspēles. Uz mājinieku soda laukumu devās ar Olaines komandas vārtsargs Marks Bogdanovs, taču viesi neizmantoja pēdējo iespēju panākt neizšķirtu un nodrošināt papildlaiku, tādējādi «Metta»/LU svinēja uzvaru.

«Metta»/LU futbolisti pārspēlēs piedalījās ceturto gadu pēc kārtas, bet «Olaine»/«Super Nova» viņiem ir sastādījusi vissīvāko pretestību.

«Metta»/LU vienībai pārspēlēs bija jāiztiek bez galvenā trenera Andra Riherta, kurš kā Mariana Pahara palīgs devies palīgā Latvijas izlasei uz šodien gaidāmo 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēli izbraukumā pret pašreizējo Eiropas čempioni Portugāli.

Zīmīgi, ka jau iepriekš «Metta»/LU vienība nonākusi līdzīgā situācijā, kad tai pārspēlēs nevarēja palīdzēt galvenais treneris Riherts. 2013.gadā viņš priekšroku deva klubam, ne izlasei, taču diskvalifikācijas dēļ nevarēja palīdzēt komandai otrajā pārspēlē pret «Gulbeni». Savukārt 2014.gadā speciālists soda dēļ nevarēja būt uz komandtiltiņa abās pārspēlēs pret Rēzeknes BJSS.

Šajā sezonā «Metta»/LU, par spīti tam, ka vairākas reizes spēja uzveikt vadošās komandas, futbola virslīgā ierindojās septītajā vietā. Tikmēr «Olaine»/«Super Nova» bija otrā «Komanda.lv» pirmajā līgā.

Tikmēr virslīgu pēc šīs sezonas atstās «Daugavpils», bet tās vietā nākamajā sezonā spēlēs pirmās līgas uzvarētāja «Babīte».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu