Spānija un Itālija tiek pie pārliecinošām uzvarām PK kvalifikācijas spēlēs

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Spānijas un Itālijas futbolisti sestdien tika pie pārliecinošām uzvarām 2018.gada Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas cikla G apakšgrupas spēlēs.

Spānija ar rezultātu 4:0 (1:0) savā laukumā pārspēja Maķedoniju.

Pirmajā puslaikā maķedonieši raidīja bumbu savos vārtos, bet otrā puslaika vidū Vitolo panāca 2:0 mājinieku labā. Pamatlaika pēdējā desmitminūtē ar vārtu guvumiem atzīmējās Načo un Artiss Aduriss, pieliekot punktu Spānijas pārliecinošajai uzvarai.

«Parādījām, ka esam laba komanda. Mūsdienās nav viegli kādai no izlasēm iesist četrus vārtus, jo īpaši pret tādām, kas aizsargājas. Beigās gūto un zaudēto vārtu attiecība var izrādīties svarīga, tāpēc katram precīzam sitienam ir nozīme,» teica Aduriss.

Tikmēr Spānijas izlases galvenais treneris Hulens Lopetegi atzīmēja, ka nav pamata eiforijai, taču iespaids par komandu ir labs.

«Spēlējam labi un uzvaram, kas ir pats svarīgākais. Otrdien pārbaudes spēlē pret Angliju nebūs viegli, bet esam labā formā,» teica Lopetegi.

Arī uz novembrī paredzētajiem mačiem Lopetegi nav izsaucis Ikeru Kasiljasu, tādējādi pieredzējušajam vārtsargam vēl neizdosies pārspēt Vitālija Astafjeva rekordu. Jūnija sākumā Kasiljass atkārtoja kādreizējā Latvijas valstsvienības pussarga Astafjeva Eiropas rekordu nacionālajā izlasē aizvadīto spēļu skaita ziņā. Viņi abi pašlaik valstsvienībā nospēlējuši pa 167 spēlēm.

Šīs pašas apakšgrupas spēlē Itālija viesos ar 4:0 (4:0) pārspēja Lihtenšteinu.

Itāļi savus četrus vārtus guva pirmajā puslaikā, bet ar diviem precīziem sitieniem atzīmējās Andrē Beloti.

Citā C apakšgrupas mačā Izraēla viesos ar 3:0 (1:0) pārspēja Albāniju. Albāņi jau mača 17.minūtē tika pie sarkanās kartītes, bet otrā puslaika desmitajā minūtē palika deviņu vīru sastāvā, kas izraēliešiem ļāva svinēt uzvaru.

G apakšgrupā pēc četrām kārtām Spānijai un Itālijai ir pa desmit punktiem, deviņi punkti Izraēlas kontā, sešus punktus guvusi Albānija, bet bez punktiem cīnās Maķedonija un Lihtenšteina.

Savukārt D apakšgrupā Velsa izlaida uzvaru pār Serbiju un savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:0).

Mača rezultātu pirmajā puslaikā atklāja velsiešu superzvaigzne Garets Beils, bet četras minūtes pirms pamatlaika beigām Aleksandrs Mitrovičs panāca neizšķirtu.

Vēl vienā D apakšgrupas spēlē Īrija viesos ar 1:0 (0:0) pārspēja Austriju, vārtus gūstot Džeimsam Makklīnam.

Savukārt Gruzija savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar Moldovu.

Ar desmit punktiem četrās spēlēs D apakšgrupā līderpozīciju ieņem Īrija, kam ar astoņiem punktiem seko Serbija. Seši punkti ir Velsai, kam ar četriem punktiem seko Austrija. Divi punkti ir Gruzijas kontā, bet viens punkts Moldovai.

Tikmēr I apakšgrupā Horvātija savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja Islandi, abus vārtus gūstot Marselo Brozovičam.

Savukārt Turcija savu skatītāju priekšā ar 2:0 (0:0) pārspēja Pasaules kausa kvalifikācijas debitanti Kosovu.

Vēl vienā šīs apakšgrupas mačā Ukraina Odesā ar 1:0 (0:0) pieveica Somiju.

I apakšgrupā līdere ar desmit punktiem četrās spēlēs ir Horvātija, kam divus punktus zaudē Ukraina. Septiņi punkti ir Islandei, bet pieci Turcijai, kamēr pa punktam Somijas un Kosovas kontā.

Svētdien B apakšgrupas mačā Latvija viesosies pie šī gada Eiropas čempiones Portugāles.

Kvalifikācijas B apakšgrupas kopvērtējumā pēc trim kārtām līdere ar deviņiem punktiem ir Šveice, sešus punktus savākusi Portugāle, pie četriem punktiem tikušas Ungārija un Fēru salas, Latvijai pēc vairākiem nepārliecinošiem mačiem ir trīs punkti, bet trīs neveiksmes cietusi pastarīte Andoras izlase.

Pēc spēles ar Portugāli Latviju nākamā gada martā gaidīs izbraukuma duelis Šveicē.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Kvalifikācijas turnīrs Eiropas zonā notiks no šā gada 4.septembra līdz 2017.gada 10.oktobrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu