Rīgas «Dinamo» Liepājā uzņem Bārtuļa pārstāvēto «Admiral»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» šodien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā Liepājā uzņem Latvijas valstsvienības aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Vladivostokas «Admiral».

Mačs Liepājas Olimpiskā centra ledus hallē sāksies plkst.17, un tiešraidē to varēs vērot kanālā TV6.

Rīdziniekiem šis būs trešais mačs četru mājas spēļu sērijā, taču tā ir visai nosacīta, jo divas spēles jāaizvada Liepājā. «Arēnā Rīga», kur parasti spēlē Rīgas klubs, šajās dienās plānoti citi pasākumi. Ceturtdien tur uzstājās krievu popzvaigzne Sergejs Lazarevs, bet sestdien plānots koncerts ar sen norietējušām 80.gadu disko zvaigznēm.

Šie mači gan nav pirmā reize, kad Rīgas «Dinamo» KHL regulārā čempionāta spēli aizvada Liepājā, jo līdzīga nepieciešamība, kad «Arēna Rīga» ir aizņemta, bijusi arī iepriekšējās sezonās. Jāpiebilst, ka ikdienā Liepājas Olimpiskā centra ledus hallē Latvijas virslīgas čempionāta mājas spēles aizvada rīdzinieku fārmklubs, pašreizējā Latvijas čempione «Liepāja».

Mājas spēļu sēriju «Dinamo» noslēgs pirmdien, kad «Arēnā Rīga» spēkosies ar Kazaņas «Ak Bars».

Pirmo spēli pēc nedēļu ilgā pārtraukuma, kurš bija nepieciešams valstsvienību vajadzībām, «Dinamo» aizvadīja otrdien, kad «Arēnā Rīga» ar 2:5 atzina Ķīnas kluba Pekinas «Kuņluņ Red Star» pārākumu, bet ceturtdien Liepājā ar 3:2 uzvarēja Habarovskas «Amur» komandu.

Savukārt «Admiral» pēdējās trīs spēlēs cietusi divus zaudējumus, iepriekšējā mačā ceturtdien ar rezultātu 1:2 zaudējot Artūra Kuldas pārstāvētajai Helsinku «Jokerit» vienībai.

Ar 21 punktu 28 spēlēs Rīgas klubs Rietumu konferencē ieņem pēdējo vietu starp 14 komandām, kamēr Vladivostokas vienība ar 43 punktiem tikpat mačos ir sestā Austrumos.

Abas komandas KHL turnīrā tikušās piecas reizes, trīs uzvaras svinot rīdziniekiem. Iepriekšējā sezonā abos mačos uzvaras svinēja Rīgas «Dinamo» komanda.

Bārtulis, kurš šosezon pilda «Admiral» kapteiņa pienākumus, 23 mačos guvis divus vārtus, atdevis vienu rezultatīvu piespēli un nopelnījis negatīvu lietderības koeficientu -3.

KHL regulārajā čempionātā piedalās 29 komandas no astoņām valstīm - Krievijas, Latvijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Somijas, Slovākijas, Horvātijas un Ķīnas. Jaundibinātajā Pekinas klubā ir sapulcināti pazīstami ārzemju hokejisti, jo pašā Ķīnā pagaidām nav pietiekoši daudz spēlētāju, kas atbilstu KHL līmenim.

Regulārajā čempionātā katra komanda, tāpat kā pērn, aizvadīs pa 60 spēlēm. Ar katru no pretiniekiem tiks spēlēts divas reizes, bet vēl četras cīņas tiks aizvadītas ar savas divīzijas divām komandām - rīdziniekiem tās būs «Jokerit» un Minskas «Dinamo», ar kurām tiks aizvadīts pa četrām savstarpējām spēlēm.

KHL regulārais čempionāts noslēgsies nākamā gada 18.februārī, trīs dienas vēlāk sāksies izslēgšanas spēles, bet Gagarina kausa ieguvēji tiks noskaidroti ne vēlāk kā 20.aprīlī.

Aizvadītajā sezonā Gagarina kausa finālā Magņitogorskas «Metallurg» sīvā sērijā ar 4-3 uzvarēja Maskavas CSKA vienību, otro reizi kluba vēsturē tiekot pie KHL galvenās balvas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu