F-1 pilots Peress pēc joka par Trampu pārtrauc līgumu ar privāto sponsoru

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) meksikāņu pilots Serhio Peress pārtraucis līgumu ar savu privāto sponsoru, kas bija publicējis joku pēc Donalda Trampa uzvaras ASV prezidenta vēlēšanās.

Saulesbriļļu uzņēmums «Hawkers» trešdien savā spāņu tvitera kontā ierakstīja, ka meksikāņi var iegādāties brilles, lai paslēptu «asarainās acis, kad rīt būvēsiet sienu».

Frāze atsaucās uz Trampa priekšvēlēšanu kampaņā teikto, ka viņa uzvaras gadījumā uz Meksikas un ASV robežas tiks būvēta siena, ko turklāt darīs par meksikāņu līdzekļiem.

Jau pāris stundu vēlāk «Force India» komandas braucējs Peress turpat tviterī paziņoja, ka pārtrauks līgumu ar uzņēmumu.

«Es neļaušu ņirgāties par manu valsti,» uzsvēra braucējs. Tikmēr «Hawkers» par saviem izteikumiem vēlāk atvainojās, nosaucot to par «smagu kļūdu».

Zīmīgi, ka abas puses sadarbību sāka vien šomēnes.

Pašlaik 26 gadus vecajam Peresam jau kopš 15 gadu vecuma galvenais sponsors ir Meksikas bagātākais uzņēmējs Karloss Slims.

Peress F-1 pilota gaitas sāka 2011.gadā, nākamās divas sezonas pavadot «Sauber» vienībā. 2013.gada sezonā meksikānis pārstāvēja «McLaren» vienību, bet kopš 2014.gada startē «Force India» rindās.

Peress karjeras laikā septiņas reizes kāpis uz goda pjedestāla, bet ne reizi nav uzvarējis. Labākais sasniegums kopvērtējumā ir pērn izcīnītā devītā vieta, bet šosezon viņš ar 85 punktiem atrodams septītajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu