Palmers paliks «Renault» komandā arī 2017.gada sezonā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SRDJAN SUKI / EPA

Britu pilots Džolians Palmers arī 2017.gada sezonā pārstāvēs Pirmās formulas (F-1) komandu «Renault» un būs vācieša Niko Hilkenberga komandas biedrs.

Palmers 2015.gadā kļuva par komandas, kas tobrīd startēja ar «Lotus» nosaukumu, trešo pilotu, bet pirms šīs sezonas pievienojās pamatsastāvam. Šosezon viņš 18 posmos ticis pie viena kopvērtējuma punkta, ko nopelnīja par desmito vietu Malaizijas «Grand Prix» izcīņā.

Džoliana Palmera tēvs ir kādreizējais F-1 pilots Džonatans Palmers, kurš savulaik piedalījies 82 «Grand Prix» posmos. Savukārt dēls 2014.gadā triumfēja GP2 čempionātā.

«Džolians parādījis savu izsalkumu attīstīties ar mums,» izteicies vienības vadītājs Žeroms Stols, stāstot, ka sportists sezonas laikā ievērojami progresējis. «Esam pārliecināti, ka Džoliana un Niko Hilkenberga kombinācija piedāvā daudzsološu spēku, lai realizētu mūsu mērķus.»

Šajā sezonā Palmera komandas biedrs ir dānis Kevins Magnusens, kurš līdz šim 19 posmos nopelnījis septiņus kopvērtējuma punktus. Šī Magnusenam ir trešā sezona F-1, bet nākamajai sezonai čempionātā tagad atlikušas vien sešas brīvas vietas. Viņa vārds tiek saistīts ar pievienošanos «Haas» sastāvam, kur sportists kļūtu par francūža Romēna Grožāna komandas biedru.

Hilkenbergs šosezon pārstāv «Force India», bet par viņa pievienošanos «Renault» rūpnīcas vienībai tika paziņots pirms nepilna mēneša.

Hilkenbergs šosezon 19 posmos izcīnījis 60 punktus, kas viņam braucēju kopvērtējumā ļauj atrasties devītajā vietā.

Konstruktoru vērtējumā «Renault» ieņem devīto vietu, apsteidzot «Manor» un «Sauber» komandas. Šajā nedēļas nogalē Brazīlijā tiks aizvadīts sezonas priekšpēdējais posms.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu