Somu talants Laine: Gribu sasniegt Selanē līmeni

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Somijas uzlecošā zvaigzne Patriks Laine turpina priecēt hokeja pasauli. Nacionālās hokeja līgas (NHL) drafta otrais numurs Vinipegas «Jets» uzvarā 5:2 pār Dalasas «Stars» komandu nopelnīja savu otro «hat-trick» sezonā. Viņam ir vien 18 gadu, un soms cer sasniegt leģendārā tautieša Tēmu Selanē līmeni.

«Vārtus gūt ir vienmēr patīkami,» NHL mājas lapā citēts Laine. «Lepojos ar savu komandu. Nevēlos domāt par nākotni, bet atrasties labāko snaiperu godā ir satriecošas sajūtas.»

Ar 11 vārtu guvumiem Laine kļuvis par NHL labāko vārtu guvēju. Viņš kopumā nopelnījis 16 rezultativitātes punktus, līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņemot ceturto vietu.

Talantīgais uzbrucējs pauda cerību, ka viņam izdosies sasniegt līmeni, kādā savulaik bija viņa tautietis Selanē. «Ceru, ka man izdosies, bet tas būs grūti. Patīkami, ka esmu labā ritmā. Man vienkārši gribas spēlēt savu spēli, parādīt saviem komandas biedriem un treneriem, uz ko esmu spējīgs.»

Selanē savā debijas sezonā NHL guva 76 vārtus, kas ir līdz šim nepārspēts rekords, ko kāds hokejists savā pirmajā sezonā paveicis.

Laine kļuvis arī vien par ceturto spēlētāju NHL vēsturē, kam 18 gadu vecumā izdevies vienas sezonas laikā izcelties ar diviem «hat-trick».

«Jets» uzlecošā zvaigzne pasaules spēcīgākajā līgā piedalījies vien 14 mačos un ir viens no NHL redzamākajiem spēlētājiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu