Džeimss un Hills atzīti par NBA otrās nedēļas labākajiem basketbolistiem

LETA/NBA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Klīvlendas «Cavaliers» kluba zvaigzne Lebrons Džeimss un Jūtas «Jazz» spēlētājs Džordžs Hills pirmdien tika atzīti par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) šīs sezonas otrās nedēļas labākajiem basketbolistiem attiecīgi Austrumu un Rietumu konferencē.

Džeimss par labāko basketbolistu Austrumu konferencē tika atzīts arī iepriekšējā nedēļā.

Džeimss «Cavaliers» komandai iepriekšējā nedēļā palīdzēja tikt pie trim uzvarām trīs spēlēs, tādējādi Klīvlendas vienība guvusi panākumus šīs sezonas visās sešās aizvadītājās cīņās, tādējādi pērnās sezonas čempione ir vienīgā komanda, kas šosezon cīnās bez zaudējumiem. Aizvadītajā nedēļā vidēji vienā duelī Džeimss guva 24,7 punktus, savāca 9,3 bumbas zem groziem un atdeva 11,3 rezultatīvas piespēles, šajā statistikas rādītājā būdams labākais konferencē.

Otrdien Džeimss guva 19 punktus, savāca 13 bumbas zem groziem un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles, bet Klīvlendas basketbolisti ar 128:120 pārspēja Hjūstonas «Rockets». Savukārt ceturtdien Džeimss iemeta 30 punktus un atdeva 12 rezultatīvas piespēles, bet «Cavaliers» ar rezultātu 128:122 uzvarēja Bostonas «Celtics».

Nākamajā mačā Džeimss sameta 25 punktus, iekļūstot līgas visu laiku rezultatīvāko spēlētāju labāko desmitniekā. Četrkārtējais līgas vērtīgākais spēlētājs Džeimss pirmās trešdaļas vidū pārsniedza 26 946 gūto punktu robežu un apsteidza Hakimu Olaižuvonu. Lai to panāktu, viņam bija nepieciešamas 993 spēles 14 sezonās, kamēr Olaižuvons karjerā 18 sezonu laikā nospēlēja 1238 mačus.

Tāpat viņš šajā mačā atdeva 14 piespēles, savāca astoņas atlēkušās bumbas un pārtvēra divas piespēles, kamēr «Cavaliers» ar 102:101 pārspēja Filadelfijas «76ers».

Tikmēr Rietumu konferencē par labāko atzīts «Jazz» basketbolists Hills, kurš iepriekšējā nedēļā vidēji mačā guva 20,8 punktus, atdeva 5,8 rezultatīvas piespēles un savāca 3,3 bumbas zem groziem, palīdzot Jūtas komandai tikt pie trim uzvarām četrās spēlēs. Hills iemeta 31 no 35 metieniem no spēles (58,5%), tai skaitā 11 no 20 tālmetieniem (55,0%).

Otrdien Hills iemeta 22 punktus un atdeva septiņas rezultatīvas piespēles, bet «Jazz» viesos ar rezultātu 106:91 pārspēja Dāvja Bertāna pārstāvēto Sanantonio «Spurs». Nākamajā dienā Jūtas vienība tikās ar Dalasas «Mavericks», bet Hills šajā mačā guva 25 punktus, savāca sešas bumbas zem groziem un atdeva četras rezultatīvas piespēles, kaldinot savas komandas uzvaru ar 97:81.

Piektdien «Jazz» vēlreiz tikās ar «Spurs», bet Hilla 13 punkti neglāba Jūtas komandu no zaudējuma 86:100. Savukārt svētdien «Jazz» tikās ar Kristapa Porziņģa pārstāvēto Ņujorkas «Knicks», bet Hills šajā spēlē sameta 23 punktus, atdeva deviņas rezultatīvas piespēles un pārtvēra divas bumbas, palīdzot savai komandai uzvarēta ar 114:109.

Tāpat uz nedēļas labākā spēlētāja balvām tika nominēti Dvaits Hovards no Atlantas «Hawks», Kemba Volkers no Šarlotes «Hornets», Džeimss Hārdens no Hjūstonas «Rockets», Bleiks Grifins un Kriss Pols no Losandželosas «Clippers», Rasels Vestbruks no Oklahomistijas «Thunder», Evans Furnjē no Orlando «Magic», Damjans Lilards no Portlendas «Trail Blazers», Devins Bukers no Fīniksas «Suns» un Demars Derozans no Toronto «Raptors».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu