Hornačeks neplāno veidot «Knicks» uzbrukumus tikai caur Porziņģi

LETA/ESPN
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas «Knicks» galvenais treneris Džefs Hornačeks neplāno veidot vienības uzbrukumus tikai caur latviešu zvaigzni vai kādu citu konkrētu basketbolistu, Ziemeļamerikas medijiem atklāja speciālists.

Porziņģis sezonas pirmajās sešās spēlēs vidēji mačā iemetis 18,8 punktus, kas ir otrs labākais rādītājs komandā, kaut pagājušajā nedēļā vienā no cīņām viņš palika bez punktiem. Tāpat liepājnieks vidēji mačā izmet 13,2 metienus, kas ir trešais lielākais rādītājs «Knicks» rindās.

Porziņģis arī ir trešais basketbolists komandā, kurš visbiežāk pārvalda bumbu. Iepriekšējos divos mačos viņš guvis attiecīgi 27 un 28 punktus.

«Viņam tikai nesen palika 21 gads. Viņš ir otro gadu NBA, bet mums ir tādi pieredzējuši basketbolisti kā Karmelo Entonijs un Deriks Rouzs, kuri gadu gaitā ir sevi pierādījuši. Tāpat Žoakims Noā ir pieredzējis basketbolists,» stāstīja Hornačeks.

«Knicks» galvenais treneris arī uzsvēra, ka komanda nemēģina padarīt Porziņģi par centrālo spēlētāju, tāpat kā nedara to ar Entoniju un Rozu.

«Vēlamies, lai visi iesaistās spēlē. Iepriekšējā spēlē visiem bija labs līdzsvars metienos no spēles. Dažos mačos viņam varētu būt vairāk metienu, dažos mazāk,» teica Hornačeks.

Iepriekšējā mačā «Knicks» svētdien ar 109:114 savā laukumā piekāpās Jūtas «Jazz» komandai. Tāpat kā Porziņģis, arī Hornačeks uzsver, ka komandai daudz labāk jāsastrādājas aizsardzībā.

«Daži spēlētāji domāja, ka viņi pārslēdzas uz «pick-and-roll» aizsardzību, bet citi nē. Vieni saka, ka brīdinājuši komandas biedrus, kuri savukārt nav dzirdējuši,» nesaprašanos aizsardzībā komentēja Hornačeks.

«Uzbrukumā viss būs kārtībā, savas vietas atradīsim. Tas viss slēpjas aizsardzībā, kur jāspēlē uz vienas nots, jākomunicē un jābūt uz vienas lapas,» secināja Rouzs.

«Knicks» komanda šosezon vēl ne reizi nav spējusi noturēt pretiniekus zem 100 gūtajiem punktiem.

Mačā pret «Jazz» ceturto ceturtdaļu «Knicks» sāka ar rezervistiem laukumā, bet pretinieki šajā laikā sameta septiņus bezatbildes punktus.

«Ir jābūt pārliecinātam par basketbolistiem, kuri nāk no rezervistu soliņa un ļauj pamatsastāvam atpūsties,» skaidroja «Knicks» galvenais treneris.

«Knicks» svētdien piedzīvoja ceturto neveiksmi sezonas sešās spēlēs, kas tai dod 12.vietu Austrumu konferencē. Nākamo maču Ņujorkas klubs aizvadīs trešdien mājās pret Bruklinas «Nets».

Porziņģis NBA pārsteidzoši debitēja pērn, kad viņš 72 mačos izcēlās caurmērā ar 14,3 punktiem un 7,3 atlēkušajām bumbām, kā arī 1,9 bloķētiem metieniem. Latvietis iemantoja milzu popularitāti ne tikai «Knicks» fanu vidū, bet arī visā līgā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu