Futbola klubiem piešķirti tehniskie zaudējumi par nesagatavotu laukumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisija (DK) pirmdien oficiāli piešķīra tehnisko zaudējumu Latvijas čempionam Jūrmalas «Spartakam» un vairākām pirmās līgas vienībām, kas nespēja sagatavot spēļu laukumus pirms sestdien notikušajām cīņām.

Sestdien nenotika viena «SynotTip» Latvijas futbola virslīgas spēle, kurā čempionvienībai «Spartaks» bija plānots uzņemt «Riga» komandu, kā arī trīs mači «komanda.lv» pirmās līgas čempionātā, kuros turklāt bija jāizšķiras otrās vietas liktenim.

Pirmdien «Spartaka» komanda saņēma tehnisko zaudējumu ar rezultātu 0:3, kā arī 700 eiro lielu naudas sodu.

Līdz ar to virslīgas sezonas noslēgumā čempione «Spartaks» guva 55 punktus 28 spēlēs, par četriem punktiem apsteidzot «Jelgavu» un «Ventspili». Pateicoties labākiem rezultātiem savstarpējās spēlēs, otro vietu pirmoreiz vēsturē izcīnīja Zemgales komanda.

Tikmēr 2015.gada čempione «Liepāja» ar 42 punktiem palika ceturtajā vietā, piekto vietu, pateicoties tehniskajai uzvarai pēdējā kārtā, ar 36 punktiem guva «Riga», kas par punktu apsteidza RFS futbolistus. Septīto vietu ar 30 punktiem ieņēma «Metta»/LU, bet turnīra tabulu ar 11 punktiem noslēdza «Daugavpils».

«Daugavpils» komanda atstās virslīgu, bet tās vietā nākamajā sezonā spēlēs «Komanda.lv» pirmās līgas uzvarētāja «Babīte». Tikmēr «Metta»/LU ceturto gadu pēc kārtas būs spiesta cīnīties pārspēlēs ar pirmās līgas otru labāko komandu.

Tikmēr pirmajā līgā tehniskos zaudējumus un 500 eiro naudas sodus pirmdien saņēma čempione «Babīte», kā arī RTU un «Skonto» komandas. Visos šajos gadījumos secināts, ka nepastāvēja objektīvi apstākļi, kas liegtu savlaicīgi sagatavot laukumus.

Pirmās līgas čempionātā pirms pēdējās kārtas otrajā vietā esošā «Olaines»/«Super Novas» komanda par punktu apsteidza tuvāko konkurenti «Audu», tomēr liktenis bija lēmis, ka laikapstākļu dēļ nevienai no šīm komandām nebija jādodas laukumā - olainiešiem bija plānots viesos spēkoties ar «Skonto» komandu, bet «Audai» - ar RTU, tomēr neviena no mājiniecēm nespēja nodrošināt laukumu pēc piektdien Rīgas apkārtnē piedzīvotās iespaidīgās snigšanas.

Līdz ar to tagad oficiāli kļuvis skaidrs, ka otro vietu kopvērtējumā izcīnīja «Olaines»/«Super Novas» komanda, kas par punktu apsteidza «Audu», un šonedēļ tai gaidāmas pārspēles ar virslīgā septīto vietu guvušo «Mettas»/«Latvijas Universitātes» vienību.

«Auda» pēc maču atcelšanas izpaudās sociālajos tīklos.

««Olaine«/»Super Nova» džeki, netērējiet vēl šodien saņemtās prēmijas par otro vietu. Mēs vēl ceram, ka Futbols (LFF) nāks pie prāta un medaļu liktenis tiks izlemts laukumā. Mēs esam pagodināti, ka Viktora (olainiešu galvenā trenera Viktora Ņesterenko) šikās kurpes baidās no godīgas cīņas ar mums!» «Audas» komanda sestdien ierakstīja savā «Facebook» profilā, izrādot neapmierinātību, ka turnīrs noslēdzies šādi.

Tagad Olaines vienība iesniegusi LFF DK sūdzību par Ņesterenko veltītajiem izteikumiem, ko komisija sola izskatīt pēc papildu informācijas saņemšanas.

Svētdien tika atcelta arī dublieru čempionāta spēle starp «Riga»/ŠFS un «Spartaks-2» komandām, tomēr, tā kā šajā gadījumā secināts, ka rīdzinieki centās sagatavot laukumu, viņiem kopā ar tehnisko zaudējumu piemērots vien 250 eiro sods.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu