Ēriks Miļuns: Katrā spēlē gājām uz uzvaru

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas hokeja izlase sestdien Slovēnijas pilsētā Beldā ar 6:0 sagrāva Francijas valstsvienību, tiekot pie pirmā un vienīgā panākuma Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) turnīrā. Latvijas komandas galvenais treneris Ēriks Miļuns atzina, ka hokejisti katrā sacensību mačā cīnījušies par uzvaru.

«Katru spēli gājām uz uzvaru,» Latvijas Hokeja federācijas (LHF) mājas lapā citēts Miļuns. «Atšķirībā no pirmajām divām spēlēm, šoreiz viss sanāca, kā bijām plānojuši. Ja iepriekšējās spēlēs mums daudz kas neizdevās, tad šoreiz puiši pildīja spēles plānu, kā bijām sarunājuši.»

Latvijas izlasi šajā turnīrā vadīja Miļuns un Kārlis Zirnis.

Zīmīgi, ka Latvija bija zaudējusi Francijai iepriekšējās četrās spēlēs, ieskaitot arī 2015.gada pasaules čempionātā, kad dramatisks neizšķirts pamatlaikā ļāva saglabāt vietu augstākajā divīzijā.

«Trīs spēles trijās dienās. Nebija viegli, kā izskatījās. Mēs bijām pārāki par frančiem gan kustībā, gan azartā. Priecē tas, ka abi vārtsargi nostāvēja sausā. Bijām plānojuši, ka spēles laiku abi dalīs uz pusēm. Kā jau iepriekš teicu, priecē, ka jaunā maiņa neielaida nevienus vārtus, bet žēl, ka neiemeta, jo izdevības bija gana daudz. Varbūt tos momentus, ko neizdevās realizēt šajā turnīrā, izdosies atlikušajā sezonā un pasaules čempionātā, kas šobrīd ir visaktuālākais. Par turnīru paliks pozitīvas atmiņas, jo jaunie spēlētāji ieguva labu pieredzi. Cerams, ka labākais sniegums visiem vēl priekšā, it īpaši U-20 spēlētājiem. Paldies visiem par atdevi, mērķtiecību, nopietno attieksmi, disciplīnu,» pauda Miļuns.

Vēl vienā sestdien aizvadītā spēlē Baltkrievija pagarinājumā ar 4:3 (0:0, 1:2, 2:1, 1:0) uzvarēja Slovēniju.

«Abām komandām spēle neko daudz neizšķīra. Tomēr neviena komanda negribēja zaudēt. Laikam vairāk gribējām mēs. Labi iesākām, izpildījām visu, ko treneris teica pirms spēles. Labi nospēlējām aizsardzībā, to arī parādīja rezultāts. Patīkami beigt turnīru uz pozitīvas nots. Par savu vārtu guvumu: laukuma centrā dabūju ripu, Ēriks [Ševčenko] labi atvērās, atdevu piespēli, viņš labi uzmeta pa vārtiem, veiksmīgi atleca ripa, man atlika tikai trāpīt,» sacīja Roberts Jekimovs.

Latvijas izlase turnīru noslēdza trešajā vietā ar četriem punktiem trīs mačos. Par uzvarētāju kļuva Baltkrievija, kas tika pie astoņiem punktiem, kamēr Slovēnija ieguva sešus punktus, bet Francija palika bez punktiem.

Latvija ceturtdien šo pārbaudes turnīru iesāka ar sāpīgu neveiksmi, jo pēc ielaistiem vārtiem pamatlaika pēdējā sekundē pēc tam pagarinājumā ar 2:3 nācās piekāpties Slovēnijai. Savukārt nākamajā mačā Latvija kapitulēja ar 0:4 baltkrieviem. Tikmēr Francija ar 0:3 piekāpās Baltkrievijai un ar 1:2 zaudēja Slovēnijai.

Pārbaudes turnīram Slovēnijā Latvijas izlases sarakstā bija iekļauti divi vārtsargi, astoņi aizsargi un 12 uzbrucēji. Hokejistu skaitā bija arī pieredzējušais uzbrucējs Mārtiņš Cipulis, kurš Latvijas izlasi pārstāvējis 11 pasaules čempionātos un trīs olimpiskajās spēlēs, bet iepriekšējā sezonā viņš piedalījās tikai pārbaudes mačos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu