Pēc Raoniča izstāšanās no Parīzes turnīra Marejs garantē kļūšanu par ATP ranga līderi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Kanādas tenisists Milošs Raoničs sestdien izstājās no Parīzes «Masters 1000» sērijas turnīra, kas nozīmē, ka nākamajā nedēļā par jauno ATP ranga līderi pirmoreiz karjerā kļūs brits Endijs Marejs.

Līdzšinējais ranga līderis serbs Novāks Džokovičs piektdien Parīzes turnīra ceturtdaļfinālā piekāpās horvātam Marinam Čiličam, līdz ar to kļuva skaidrs, ka Marejs, sestdien pieveicot Raoniču un iekļūstot turnīra finālā, garantēs pirmo vietu rangā. Tomēr neilgi pirms cīņas Raoničs paziņoja, ka veselības problēmu dēļ neizies laukumā.

Marejs pirmdien kļūs par pirmo britu ATP ranga pirmajā vietā kopš to 1973.gadā sāka skaitīt.

Marejs pēdējās nedēļās uzvarējis divos 500 punktu turnīros, kā arī «Masters 1000» sacensībās Šanhajā, līdz ar to, ieskaitot uzvaru pār Raoniču, viņš guvis jau 19 panākumus pēc kārtas. Šosezon Marejs uzvarējis 73 mačos un zaudējis tikai deviņos, triumfējot arī Vimbldonas čempionātā un Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Savukārt Džokovičs šosezon ticis pie 61 uzvaras 70 spēlēs. Serbs šosezon triumfēja Austrālijas un Francijas atklātajos čempionātos, bet ASV atklātajā čempionātā sasniedza finālu.

Džokovičs ATP ranga līdera godā ir jau 122 nedēļas pēc kārtas, bet kopā pirmajā pozīcijā atrodas jau 223.nedēļu. Nākamajā nedēļā Londonā risināsies vīriešu tenisa sezonas noslēguma turnīrs jeb «ATP World Tour Finals», kurā pērn Džokovičs triumfēja, bet Marejs neizkļuva no apakšgrupas, kas nozīmē, ka viņš, visticamāk, arī gadu noslēgs ranga pirmajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu