Miļuns: Negribu pat uzskaitīt, cik mums iedeva nepamatotus noraidījumus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Aiše, LHF

Latvijas hokeja izlase pirmajā «Euro Ice Hockey Challenge» turnīra spēlē ar 2:3 pagarinājumā atzina mājinieku slovēņu izlases pārākumu. Pēc dueļa izlases treneris Ēriks Miļuns pauda apmierinātību ar hokejistu pašatdevi šajā duelī.

«Kaut arī spēle mums beidzās nelabvēlīgi, puiši tāpat malači. Lielāko spēles daļu mēs atradāmies iedzinējos, tomēr ar raksturu spējām izlīdzināt rezultātu un izvirzīties vadībā. Pirmajā periodā abas komandas bija līdzīgas, bet otrajā un trešajā mēs noteikti bijām labāki. Nedaudz pietrūka veiksmes, kaut kur arī meistarības noturēt uzvaru. Par tiesnešiem parasti nerunā, bet nevar teikt, ka to darbība bija neitrāla. Negribu pat uzskaitīt, cik spēles beigās mums iedeva nepamatotus noraidījumus. Mēs mazākumos nospēlējām tuvu ideālam, izturējām arī beigās. Skaidrs, ka fiziski šī spēle atņēma ļoti daudz, it īpaši spēlējot skaitliskajā mazākumā,» skaidroja treneris.

«Ar zaudējumu neesmu apmierināts, esmu apmierināts ar spēli, ar spēles saturu, ar spēlētāju pašatdevi, komandas garu, atmosfēru. Izskatījāmies pat labāk par pieredzējušiem slovēņiem. Žēl, protams, ka 1 sekundi līdz pamatlaika beigām ielaidām vārtus. Cerams, ka šodienas mačs iedos emocionālo spēku atlikušajām spēlēm,» sacīja Miļuns.

Latvijas izlases rindās šajā mačā vārtus guva Nikolajs Jeļisejevs un Edgars Kulda.

«Spēle bija interesanta,» pārdomās dalījās Kulda. «Sastāvs mums ir jauns. Kopā aizvadījām tikai vienu pilnvērtīgu treniņu. Tāpēc skaidrs, ka pirmajā periodā bija vairāk brāķa. Spiedām, turpinājām spēlēt agresīvi un lielā mērā kontrolējām spēli, neskatoties uz to, ka bijām iedzinējos ar 0:1. Trešajā trešdaļā jau viss aizgāja kā vajag, iemetām savus golus.»

«Nav mans darbs tiesāt tiesnešus, bet bija jūtams no tiesnešu puses, ka nespēlējam mājās. Mums vajadzēja to izturēt, bet žēl, ka sekundi līdz pamatlaika beigām ielaidām vārtus. Arī papildlaikā mums bija izdevības uzvarēt spēli. Nekas traks nav noticis, mēs savu punktu dabūjām, kaut vajadzēja iegūt trīs. Centīsimies uzvarēt atlikušajās divās spēlēs,» pozitīvi noskaņots bija Latvijas izlases uzbrucējs.

Pirms tam šā turnīra ietvaros ceturtdien Baltkrievija ar 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) pārspēja Franciju.

Piektdien Latvija spēkosies ar Baltkrieviju, bet sestdien tiksies ar Francijas izlasi.

Latvijas hokeja izlase septembra sākumā nespēja kvalificēties 2018.gada Phjončhanas ziemas olimpiskajām spēlēm, izšķirošajā cīņā ar rezultātu 2:3 piekāpjoties Vācijai. Savukārt Slovēnijas hokejisti izšķirošajā mačā ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Baltkrieviju, tādējādi otro reizi vēsturē nodrošinot sev ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm.

Pārbaudes turnīram Slovēnijā Latvijas izlases sarakstā iekļauti divi vārtsargi, astoņi aizsargi un 12 uzbrucēji. Hokejistu skaitā ir arī pieredzējušais uzbrucējs Mārtiņš Cipulis, kurš Latvijas izlasi pārstāvējis 11 pasaules čempionātos un trīs olimpiskajās spēlēs, bet iepriekšējā sezonā viņš piedalījās tikai pārbaudes mačos.

Valstsvienības sastāvā ir iekļauti astoņi U-20 izlases spēlētāji, kuriem tā būs debija pieaugušo izlases rindās. Vislielākā pārstāvniecība ir no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas «Dinamo», no kuras sastāvā iekļuvuši seši spēlētāji. Trīs hokejisti pārstāv Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) klubu «Rīga». Divi hokejisti nāk no Polijas un Francijas, pa vienam no ASV, Norvēģijas, Slovākijas, Slovēnijas, Šveices, Baltkrievijas un Latvijas virslīgas hokeja čempionāta.

Latvijas izlasi turnīrā vada treneri Ēriks Miļuns un Kārlis Zirnis.

Nākamās Latvijas izlases pārbaudes spēles plānotas nākamā gada pavasarī, kad Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīrā būs jāspēkojas ar Baltkrieviju, Zviedriju, Franciju un Vāciju. Savukārt pasaules čempionātā Ķelnē A apakšgrupā Latvija tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu