Topošais F-1 boss: Šūmahera veselības pazīmes uzmundrina

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VINCENZO PINTO / AFP

Decembra beigās apritēs trīs gadi kopš traģiskā negadījuma Meribelā, Francijas Alpos, kur septiņkārtējais F-1 pasaules čempions Mihaēls Šūmahers guva ļoti smagu galvas traumu un kopš tā laika sabiedrībā nav rādījies. Bijušais autosportists turpina cīņu ar sekām, bet viņa ģimenes locekļi un arī menedžere Sabīne Kēma nekādu informāciju par viņa stāvokli nesniedz.

Tagad bijušais Ferrari F-1 komandas tehniskais direktors un topošais F-1 pasaules vadītājs Ross Brauns ir izteicies par «uzmundrinošām pazīmēm» saistībā ar Šūmahera atveseļošanās procesu, raksta vācu AutoBild.

«Ir pazīmes, kas uzmundrina, un mēs ik dienas lūdzam, lai tādas redzētu aizvien biežāk,» Brauns sacījis intervijā BBC. «Nevaru pateikt daudz, lai neaizskartu ģimenes privātumu. Bet varu pateikt, ka vairums baumu ir bez pamatojuma. Mēs katru dienu lūdzam un ceram, ka progress turpināsies un kādudien redzēsim Mihaēlu, kurš ir atkopies no savām šausmīgajām traumām.»

Ross Brauns ir pavadījis Šūmaheru viscaur viņa karjerā Benetton, Ferrari un Mercedes komandās un bijis tieši saistīts ar visiem septiņiem vācieša izcīnītajiem čempiona tituliem. Brauns arī regulāri apciemo 47 gadus veco Šūmaheru.

Kā zināms, vislielākos panākumus Šūmahers guva Ferrari vienības sastāvā, kurai patlaban īsti neveicas. Brauna viedoklis: «Ir nepieciešama stabilitāte, mērķtiecīgs darbs un centieni noņemt spriedzi, kura nepārtraukti traucē Ferrari komandai gan no mediju, gan fanu puses.»

Brauns arī norāda, ka Fiat Chrysler Automobiles šefam Serdžo Markionem mazāk vajadzētu maisīt gaisu, jo tas palīdzējis arī tajos gados, kad Ferrari vadīja Luka di Montezemolo, bet F-1 komandas boss bija Brauns. «Tā bija viņa lieliskākā īpašība - viņš interesējās, kas notiek, tomēr tai pašā laikā ieturēja distanci, jo ticēja, ka rīkosimies pareizi,» saka Brauns.

Vienlaikus Vācijā šobrīd norisinās tiesas prāva pret izdevumu Die Bunte, kas 2015.decembrī rakstīja, ka trīs gadus pēc negadījuma notiks Ziemassvētku brīnums un Mihaēls Šūmahers atkal staigās. Šūmaheru ģimenes advokāti apgalvo, ka tas neatbilst patiesībai, un no izdevuma vēlas piedzīt vismaz 100 000 eiro kompensāciju. Spriedums vēl nav pasludināts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu