«Valmieras»/ORDO komandai visu novembri nāksies iztikt bez sava līdera Laksas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Pašreizējai Latvijas čempionei basketbolā «Valmieras»/ORDO komandai, visticamāk, visu novembri būs jāiztiek bez viena no saviem līderiem Mārtiņa Laksas, kurš guvis rokas savainojumu, atklāja kluba ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš.

Laksam, kurš tika atzīts par «Triobet» Baltijas Basketbola līgas (BBL) oktobra labāko spēlētāju, ir traumēts labās rokas pirksts, bet aptuvenais atveseļošanās laiks tiek prognozēts 4-5 nedēļu garumā.

«Jebkura basketbolista neiziešana laukumā ietekmē komandas kopējo sniegumu. Sezonas pirmajā mēnesī Laksa bija viens no mūsu vadošajiem spēlētājiem,» teica Bērziņš.

Laksa divos BBL mačos šosezon vidēji guvis 22 punktus, izcīnījis 5,5 atlēkušās bumbas, realizējot 75% divpunktu metienu un 72,7% tālmetienu, jo no tālās distances bijis precīzs astoņas reizes no 11 iespējām. Savukārt sešos «Olybet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) mačos uzbrucējs caurmērā guvis 15,0 punktus un izcīnījis 4,3 bumbas zem groziem.

Bērziņš vienlaikus piebilda, ka ir priecīgs par pieredzējušā Akseļa Vairoga pievienošanos Valmiera komandai, kurš pienācīgi spēs aizvietot Laksu.

Šobrīd «Valmieras»/ORDO nometnē savainojumi ir arī pagājušās sezonas LBL finālsērijas vērtīgākajam spēlētājam Artūram Bērziņam un Haraldam Kārlim. Bērziņam uzreiz pēc sezonas tika veikta pleca operācija, taču šobrīd viņš jau iesaistoties treniņprocesā un laukumā varētu atgriezties novembra vidū. Tikmēr Kārlis, kuram bija nopietna ceļgala trauma, atpakaļ varētu būt šī mēneša beigās.

«Uz decembra sākumu visiem traumētajiem vajadzētu atgriezties laukumā, kas komandai ļaus demonstrēt labāko sniegumu. Arī ar pašreizējo basketbolistu sastāvu varam spēlēt labi, turklāt novembrī mums ir atbildīgas spēles,» norādīja Bērziņš.

«Valmiera»/ORDO ar ar trim uzvarām septiņās spēlēs LBL kopvērtējumā ieņem septīto vietu, kamēr BBL čempionāta B apakšgrupā tā ar diviem panākumiem trīs mačos ir ceturtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu