CSKA bez Cauņas pieteikumā UEFA Čempionu līgas mačā pārliecinoši zaudē «Monaco»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

No traumas atlabstošā Latvijas izlases futbolista Aleksandra Cauņas pārstāvētā Krievijas čempionvienība Maskavas CSKA trešdien UEFA Čempionu līgas grupu turnīra E apakšgrupas ceturtās kārtas spēlē viesos ar 0:3 (0:3) viesos piekāpās Francijas kluba «Monaco».

Ar diviem gūtiem vārtiem Monako komandas labā izcēlās kolumbiešu uzbrucējs Radamels Falkao

Mača rezultātu 13.minūtē atklāja «Monaco» futbolists Valērs Žermēns, kurš pēc komandas biedra augstas piespēles ar vēl diviem mājinieku spēlētājiem izskrēja trijatā pret CSKA vārtsargu Igoru Akinfejevu. Krievu vārtsargs metās pretī Žermēnam, taču franču uzbrucējs pārcēla bumbu pāri Akinfejevam un panāca 1:0.

Spēles 29.minūtē Falkao pie tālā vārtu staba saņēma soda laukumā adresētu piespēli un guva otros vārtus «Monaco» komandai. Tiesa, tas nebija kolumbieša pēdējais precīzais sitiens puslaikā, jo 12 minūtes vēlāk viņš desmit metrus no vārtiem saņēma piespēli un, apgriezdamies ap savu asi, raidīja trešo bumbu CSKA vārtos. Mača otrajā puslaikā vārti netika gūti, tādējādi «Monaco» svinēja uzvaru ar rezultātu 3:0.

Cauņa šosezon joprojām vēl nav bijis pieteikts nevienai spēlei.

Līdz ar trešdien zaudētajiem vārtiem turpina skaitīties CSKA vārtsarga Akinfejeva antirekords, kurš vārtus ielaidis jau 41 UEFA Čempionu līgas spēlēs pēc kārtas. Šī sērija sākās 2006.gada 21.novembrī.

Tikmēr trešdienas mača divu vārtu autors Falkao iepriekšējās divas sezonas bija izīrēts Anglijas futbola grandiem Mančestras «United» un Londonas «Chelsea», taču tajos viņš demonstrēja ļoti blāvu sniegumu un daudz laika pavadīja uz rezervistu soliņa. Jūnijā kolumbietis atgriezās «Monaco» rindās un šosezon Francijas čempionāta trīs spēlēs guvis vienus vārtus, bet UEFA Čempionu līgā divās spēlēs atzīmējies ar diviem precīziem sitieniem.

CSKA šosezon Čempionu līgā pie uzvarām vēl nav tikusi. Pirmajā spēlē tā viesos cīnījās neizšķirti 2:2 ar «Bayer», septembra beigās otrās kārtas mačā savā laukumā ar 0:1 atzina «Hotspur» pārākumu, bet pirms divām nedēļām Maskavā cīnījās 1:1 ar «Monaco» komandu, vārtus ielaižot 87.minūtē.

Tikmēr «Monaco» pirmās kārtas mačā ar 2:1 viesos uzvarēja Anglijas klubu, bet pēc tam savā laukumā nospēlēja 1:1 ar Leverkūzenes vienību.

CSKA futbolisti sestdien Krievijas premjerlīgā svarīgā mačā starp divām galvaspilsētas vienībām pretinieku laukumā ar 1:3 piekāpās «Spartak» komandai un kopvērtējumā tagad, atrodoties trešajā pozīcijā, no līderiem atpaliek jau par septiņiem punktiem. Savukārt «Monaco» sestdien Francijas čempionātā cīnījās 1:1 ar «Saint-Etienne» komandu un ieņem otro vietu, bet no līderes «Nice» atpaliek par sešiem punktiem.

Tikmēr otrā E apakšgrupas spēlē Vācijas komanda Leverkūzenes «Bayer 04» viesos ar 1:0 (0:0) pārspēja Anglijas komandu Totenhemas «Hotspur».

Vienīgos vārtus šajā mačā guva slovēņu pussargs Kevins Kampls, kurš mača 65.minūtē saņēma mājinieku aizsardzību caururbjošu piespēli un netraucēts pārspēja «Hotspur» vārtsargu Igo Lorī.

Ar astoņiem punktiem četrās spēlēs E apakšgrupā līderpozīciju ieņem «Monaco». Seši punkti ir «Bayer 04» kontā, četrus punktus guvusi «Hotspur», bet CSKA ieguvusi divus punktus.

Čempionu līgā 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu spēlēm izslēgšanas spēlēs iekļūs katras grupas divas labākās komandas.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides «Real», kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību «Atletico».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu