Nosaukts iespējamais Eklstouna aizstājējs F-1 vadītāja amatā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Pirmās formulas (F-1) aprindās labi zināmais Ross Brauns kļūs par jauno F-1 vadītāju, stājoties ilggadējā šo sacensību rīkotāja Bērnija Eklstouna vietā, vēsta Vācijas izdevums «Auto Bild».

Jau ziņots, ka Eklstouns septembra sākumā sev piederošo F-1 par 4,4 miljardiem dolāru (3,8 miljardiem eiro) pārdeva ASV mediju uzņēmumam «Liberty Media». Līdz šim ar sacensību pārvaldīšanu nodarbojās Eklstounam piederošā «CVC Capital Partners».

Brauns popularitāti ieguva savulaik vadot komandas, kurās startēja leģendārais Mihaēls Šūmahers,

kurš izcīnīja septiņus F-1 pasaules čempiona titulus. Brauns vadīja «Benetton» komandu, bet pēc tam bija «Ferrari» sporta direktors.

«Ferrari» komandu Brauns pameta 2006.gada izskaņā, bet F-1 atgriezās pēc gada, lai strādātu «Honda» komandā, kura 2009.gadā pārtapa pār «Brawn GP», sagādājot britam Džensonam Batonam pirmo un līdz šim vienīgo pasaules čempiona titulu. «Brawn GP» pēcāk pārņēma «Mercedes», bet Brauns šo vienību pameta 2013.gadā.

Iepriekš tika ziņots, ka Eklstouns paliks F-1 izpilddirektora amatā, taču tagad tiek vēstīts, ka Brauns jau ir noslēdzis vienošanos ar «Liberty Media» un pārņems F-1 vadību.

Brauna kā F-1 vadītāja kandidatūrai piekritusi arī Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA).

F-1 pārdošanas process tiks pabeigts nākamajā gadā, kad to apstiprinās regulatori, «Liberty Media» un FIA.

«Liberty Media» korporācijai jau līdz šim pieder vairāki sporta un izklaides biznesa projekti, piemēram, Beisbola augstākās līgas (MLB) vienība Atlantas «Braves» un satelīta radio «SiriusXM».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu