Nitišs «Gymkhana Grid» sacensībās pārspēj Kenu Bloku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: https://twitter.com/ReinisNitissRX

Latvijas rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs svētdien Grieķijā cīņā par trešo vietu pazīstamā Kena Bloka autosacensību «Gymkhana Grid» finālposmā pilnpiedziņas klasē uzveica pašu sacensību rīkotāju.

Pēc sestdien notikušās kvalifikācijas Nitišs, kurš šajās sacensībās startēja ar «Mitsubishi Lancer Evo» automašīnu, bija ceturtais.

Svētdien norisinājās izslēgšanas kārtas, kas tika uzsāktas ar astotdaļfināliem. Nitišs veiksmīgi pārvarēja pirmās divas, bet pēc tam pusfinālā piekāpās titulētajam norvēģim Peteram Sūlbergam. Līdz ar to Latvijas sportistam bija jāsacenšas par trešo vietu, kur viņam izdevās pārspēt slaveno Bloku, kurš šogad aizvada pilnu sezonu pasaules rallijkrosa čempionātā.

Cīņā par trešo vietu Bloks abos braucienos bija nedaudz ātrāks, taču trasē aizķēra vairākus priekšmetus, par ko tiek piemērotas soda sekundes. Tas uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena ļāva kāpt tieši latvietim.

Tikmēr otrs Latvijas pārstāvis šajās sacensībās Māris Neikšāns, kurš arī startēja ar «Mitsubishi Lancer Evo» spēkratu un kurš pēc kvalifikācijas bija devītais, svētdien apstājās jau izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā.

Savukārt par sacensību uzvarētāju tika kronēts Sūlbergs, kurš finālā pieveica Laiemu Dorenu.

Pasaules rallijkrosa čempionāta sezonas noslēdzošais posms novembra beigās notiks Argentīnā, bet Nitišs tajā negatavojas piedalīties, jo ir jaunas komandas meklējumos.

Sezonu Nitišs sāka «All-Inkl.com» vienībā, ar kuru sadarbību augustā nolēma pārtraukt, bet pēc tam viņš divos posmos Barselonā un Biķerniekos pārstāvēja «Olsbergs MSE» komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu