«Barons kvartāls» sarūpē «Ventspilij» pirmo zaudējumu sezonā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

«Barons kvartāls» komanda «Olybet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionāta mačā sestdien negaidīti ar rezultātu 66:62 (16:20, 21:14, 16:12, 13:16) savā laukumā pārspēja šosezon līdz šim nezaudējušo «Ventspili», kuras rindās atgriezās Kristaps Janičenoks, taču smagu traumu guva Andrejs Gražulis.

Tikmēr pērnās sezonas čempione «Valmiera»/ORDO viesos ar rezultātu 67:69 (20:15, 11:20, 21:24, 15:10) piekāpās «Liepāja»/«Triobet» basketbolistiem, kamēr «Jūrmala»/«Fēnikss» ar 81:64 (17:13, 20:12, 21:26, 23:13) savā laukumā pārspēja «Valka»/«Valga» komandu.

Rīgā notikušajā spēlē rezultatīvākais uzvarētājiem bija Roberts Freimanis, kurš guva 18 punktus, bet 15 punktus iemeta Taurs Jogela. Tikmēr ventspilnieku rindās atzīmējās Folerins Kempbels, kurš iemeta 17 punktus, kamēr Janičenoks pēc nepilna pusgada pauzes laukumā atgriezās ar nepilnām 12 minūtēm un trīs atlēkušajām bumbām.

Kādā no spēles epizodēm viens no ventspilnieku šīs sezonas līderiem Gražulis pēc bloka mēģinājuma neveiksmīgi piezemējās un smagi satraumēja kāju.

Spēles sākums krietni veiksmīgāks izvērtās viesiem, kuri pirmajā ceturksnī bija panākuši vadībā ar 16:4. Tiesa, «Barons kvartāls» otro ceturksni iesāka ar izrāvienu 9:0, kas ļāva panākt vadību ar 25:21, bet pārtraukumā mājinieki devās ar trīs punktu pārsvaru (37:34).

Otrā puslaika sākumā kurzemnieki pārņēma iniciatīvu (39:37), taču mājinieki atguva vadību, un viņu pārsvars svārstījās no 2-8 punktiem. Tāpat divi punkti komandas šķīra sākoties mača priekšpēdējai minūtei - 62:60 «Barons kvartāls» labā. Deniss Krestiņins ar precīziem soda metieniem panāca 64:60, bet Kempbels divus punktus atguva. Tiesa, spēles pēdējā pusminūtē aukstasinīgāki bija mājinieki, kuri svinēja uzvaru ar 66:62.

«Barons kvartāls» bija zaudējusi iepriekšējos divos LBL mačos, bet trešdien viesos guva uzvaru BBL čempionātā ar 95:84 uzvarot Ķēdaiņu «Ņevežis» komandu.

Savukārt «Ventspils» šonedēļ guva kluba vēsturē pirmo uzvaru FIBA Čempionu līgā savā laukumā ar 74:53 pārspējot Radomas «Rosa» komandu no Polijas. Tikmēr LBL čempionātā ventspilnieki zaudējuma rūgtumu vēl līdz šodienai nebija piedzīvojuši.

Savukārt Liepājā notikušajā spēlē rezultatīvākais uzvarētājiem bija Artūrs Ausējs, kurš guva 14 punktus, bet 12 punkti Latīfam Makmalanam.

Tikmēr valmieriešiem ar 17 punktiem atzīmējās Jānis Kaufmanis, 16 punkti un deviņas atlēkušās bumbas Ervīnam Jonātam, bet Akselis Vairogs savā atgriešanās mačā iemeta trīs punktus.

Arī šajā mačā spēles sākumā laukumā saimniekoja viesi, ceturtdaļas vidū valmieriešiem iegūstot desmit punktu handikapu (14:4). Tomēr otrā ceturkšņa sākumā mājinieki atguva vadību un pirmo puslaiku uzvarēja ar rezultātu 35:31.

Otrajā puslaikā «Liepāja»/«Triobet» lielākoties atradās vadībā, tomēr trīs minūtes pirms pamatlaika beigām pērnās sezonas čempioni panāca 62:62, pēdējo minūti iesākot jau ar vadību 67:64. Tiesa, Ausējs mača pēdējās 40 sekundēs guva četrus punktus no spēlēs, turklāt iemeta vienu «sodiņu», kas ļāva mājiniekiem svinēt uzvaru ar 69:67.

«Liepāja»/«Triobet» pēc neveiksmīga sezonas sākuma, kurā LBL čempionātā tika piedzīvoti četri zaudējumi, pēdējos trīs mačos ir uzvarējusi. Tāpat liepājnieki ir uzvarējuši divās «Triobet» Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlēs pēc kārtas, tostarp otrdien ar 78:54 sagraujot Igaunijas klubu Raplas «Avis» komandu.

Tikmēr «Valmiera»/ORDO šosezon LBL ir tikusi pie trīs panākumiem septiņos mačos. Valsts čempione piektdien paziņoja, ka komandā atgriežas Vairogs, bet pagājušās nedēļas beigās Vidzemes klubs pastiprināja sastāvu ar amerikāņu saspēles vadītāju Demjeru Pitsu, kurš iepriekš spēlēja citā Latvijas klubā «Ventspils». Viņš aizstās savu tautieti Kārsonu Pjurifoju, kurš valmieriešiem pievienojās vien oktobra sākumā, tomēr iedzīvojās savainojumā.

Savukārt Jūrmalā notikušajā mačā uzvarētājiem rezultatīvākais bija Viktors Iļjins, kurš guva 22 punktus un savāca desmit bumbas zem groziem. Savukārt Edgars Jeromanovs sameta 15 punktus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr robežpilsētas komandas labā 16 punktus guva Ivars Rihards Žvīgurs, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas, bet 15 punkti Sanda Silava rēķinā.

Spēles pirmajā ceturtdaļā neliels pārsvars piederēja mājiniekiem, bet otrajā ceturksnī «Valka»/«Valga» izlīdzināja rezultātu un izvirzījās vadībā ar 23:21. Tiesa, tam sekoja septiņi bezatbildes punkti jūrmalnieku izpildījumā, bet pirmo puslaiku mājinieki uzvarēja ar 37:25.

Trešajā ceturksnī «Jūrmala»/«Fēnikss» pārsvars sasniedza teju 20 punktus, bet ceturtās ceturtdaļas trešajā minūtē viesi pietuvojās līdz mīnus pieciem punktiem (57:62). Tiesa, tam atkal sekoja jūrmalnieku septiņu punktus izrāviens, bet, atskanot finālsvilpei, rezultāta tablo vēstīja 81:64 laukuma saimnieku labā.

«Jūrmala»/«Fēnikss» sezonu iesāka ar divām uzvarām, kam sekoja pieci zaudējumi nākamajās sešās LBL spēlēs, bet tagad kūrortpilsētas basketbolisti tikuši pie uzvaras. Tikmēr valcēnieši uzvarēja sezonas pirmajā mačā, bet nākamajās četrās LBL spēlēs «Valka»/«Valga» cietusi zaudējumus.

LBL kopvērtējumā «VEF Rīga» kontā ir četras uzvaras četrās spēlēs, bet «Ventspils» divtik mačos tikusi pie septiņām uzvarām. Trešajā vietā ar četrām uzvarām sešos mačos ir «Jēkabpils», kurai ar tikpat panākumiem astoņās spēlēs seko «Barons kvartāls».

Piektā ar četrām uzvarām deviņās spēlēs ir «Jūrmala»/«Fēnikss», kam ar trim panākumiem septiņos mačos seko «Valmiera»/ORDO un «Liepāja»/«Triobet».

Divas uzvaras sešās spēlēs izcīnījusi «Ogre»/«Kumho Tyre», bet viens panākums piecos mačos ir «Valkas»/«Valgas» rēķinā, kamēr «Latvijas Universitāte» zaudējusi visos četros mačos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu