Krištopāns parakstījis ilgtermiņa līgumu ar Maķedonijas čempioni «Vardar»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas vadošais handbolists Dainis Krištopāns parakstījis trīs gadu līgumu ar Maķedonijas čempionvienību Skopjes «Vardar», ko viņš pārstāvēs no nākamās sezonas, informē klubs.

Pašlaik 26 gadus vecais Krištopāns pārstāv Baltkrievijas čempioni Brestas «Meškov», kas tāpat kā latvieša nākamā komanda startē ne tikai pašmāju čempionātos, bet arī EHF Čempionu līgā un SEHA līgā, kurš startē klubi no Baltkrievijas, Bosnijas un Hercegovinas, Horvātijas, Ungārijas, Maķedonijas, Slovākijas un Slovēnijas.

Šo sezonu Krištopāns vēl noslēgs Brestā, bet, sākot no nākamās sezonas, latvietis trīs gadus pavadīs «Vardar» rindās.

«Brestā esmu pavadījis divus lieliskus gadus ar daudzsološu komandu. Tagad ir laiks turpināt virzīties uz priekšu, un es izvēlējos «Vardar«. Man bija piedāvājumi no vadošajiem klubiem Vācijā, Ungārijā, Spānijā un Baltkrievijā, bet izvēlējos «Vardar», jo viņi man piedāvāja labākos nosacījumus, lai es attīstītos kā profesionāls. Šobrīd tas ir viens no ambiciozākajiem klubiem pasaulē,» sacīja Krištopāns.

«Dainis ir spēlētājs, kurš sevi jau ir pierādījis, bet joprojām var progresēt. Kopā mēs lūkosimies pēc jaunām uzvarām. Viņš mums būs jaudīgs impulss ne tikai uzbrukumā, bet arī aizsardzībā,» izteicās «Vardar» ģenerāldirektors Davors Stojanoskis. «Ticam, ka Krištopāna pievienošanās padarīs komandu spēcīgāku un viņš parādīs visus savus talantus un kvalitātes.»

Zīmīgi, ka «Vardar» un «Meškov» šosezon spēlē vienā EHF Čempionu līgas apakšgrupā. Labāk pagaidām veicies tieši Maķedonijas klubam, kas piecos mačos guvis četras uzvaras un ir otrajā vietā B apakšgrupā, kamēr Brestas komanda ar diviem panākumiem ir piektā.

1961.gadā dibinātais «Vardar» desmit reizes kļuvis par Maķedonijas čempionu, 11 reizes izcīnījis valsts kausu, divreiz triumfējis SEHA līgā (pērn sudrabs), bet EHF Čempionu līgā labākais rezultāts bijis ceturtdaļfināls iepriekšējās trijās sezonās.

Karjeru Krištopāns sāka Ludzas «Latgols» sastāvā, bet 19 gadu vecumā pievienojās Slovākijas vienībai Prešovas «Tatran», kur aizvadīja piecas sezonas, visās kļūstot par valsts čempionu. Pēc tam pāris mēnešus viņš nospēlēja Kataras klubā «Al Rayyan», bet šobrīd otro sezonu aizvada Brestas komandā.

Iepriekšējā sezona Krištopānam bija līdz šim veiksmīgākā EHF Čempionu līgā - Brestas komandas rindās latvietis guva 62 vārtus, bet šosezon pagaidām izcēlies ar 23 vārtiem piecās spēlēs.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu