Markesa kritiens ļauj Kračlovam uzvarēt «MotoGP» Austrālijas posmā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Jaunais pasaules čempions motošosejā Marks Markess no Spānijas svētdien piedzīvoja kritienu Austrālijas «Grand Prix» izcīņā, kas tikai otro uzvaru prestižajā «MotoGP» klasē ļāva gūt britam Kelam Kračlovam.

«CWM LCR Honda» komandas braucējs Kračlovs nākamajā nedēļā kļūs 31 gadu vecs un piedalījās jau savā 103. «MotoGP» sacīkstē, bet šoreiz viņš izmantoja iespēju, kad Markess piedzīvoja kritienu desmit apļus pirms finiša, atrodoties pārliecinošā līderpozīcijā.

Aiz viņa četras sekundes vēlāk finišēja itāļu leģenda Valentīno Rosi no «Movistar Yamaha» vienības, bet trešais palika spānis Maveriks Vinjaless («Suzuki Ecstar»).

«Kāds man pagājušajā nedēļā jautāja, ko domāju par došanos uz Filipailendu. Teicu, ka gatavojos braukt un uzvarēt,» stāstīja Kračlovs, kurš savu pirmo uzvaru šosezon guva Čehijas posmā, kad bija slapji laika apstākļi. Viņš uzsvēra «tagad cilvēki vairs nedomās, ka spēju uzvarēt vien slapjā trasē».

Tikmēr Rosi 20 etapos Austrālijā uz goda pjedestāla kāpis 16 reizes, turklāt guvis arī astoņas uzvaras. Svētdienas etapu viņš sāka vien no 15.starta pozīcijas.

«Šorīt secinājām, ka mums ir labs ātrums. Soli pa solim cīnījos un centos panākt Kelu, tomēr viņš šodien man bija pārāk stiprs,» pauda pieredzējušais itālis, atgādinot, ka Kračlovs Filipailendā vienmēr ir ātrs. Pirms diviem gadiem brits, dzenoties pakaļ līderim Rosi, pēdējā aplī avarēja tajā pat līkumā, kurā svētdien Markess.

Līdz sezonas beigām vēl atlikuši etapi vienīgi Malaizijā un Spānijā.

Pēc sezonas 16 posmiem čempiona titulu jau garantējušā Markesa kontā ir 273 punkti, viņam ar 216 punktiem seko Rosi, bet trešais ar 192 punktiem ir itāļa komandas biedrs Horhe Lorenso no Spānijas, kurš svētdien finišēja sestais.

Pirmajam trijniekam ar 181 punktu seko Vinjaless.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu