Sevastova un Ostapenko neiegūst balvas savās WTA gada nominācijās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas sieviešu tenisa slavenākās spēlētājas Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko palika bez balvām savās šī gada labākās Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) nominācijās.

Sevastova jau otro gadu bija starp pretendentēm uz WTA gada atgriešanās balvu, ko piektdien ieguva slovākiete Dominika Cibulkova. Tikmēr Ostapenko pretendēja uz gada labākās jaunpienācējas titulu, taču šajā nominācijā uzvarēja japāniete Naomi Osaka.

Tikmēr par WTA gada tenisisti piektdien tika nosaukta vāciete Angelika Kerbere, kura šogad pasaules pirmās raketes godu atņēma pieredzējušajai amerikānietei Serēnai Viljamsai.

Viljamsa planētas pirmā rakete nepārtraukti bija kopš 2013.gada 18.februāra jeb 186 nedēļas pēc kārtas, kas ir slavenās vācietes Štefijas Grāfas rekorda atkārtojums. Kopumā karjeras laikā amerikāniete pasaules ranga pirmajā vietā atradusies 309 nedēļas, kas ir trešais visu laiku labākais rādītājs.

Kerbere šosezon uzvarēja divos «Grand Slam» turnīros - Austrālijas un ASV atklātajos čempionātos, kamēr Vimbldonā viņa iekļuva finālā.

Latvijas pirmās raketes Sevastovas nominācijā uz balvu pretendēja arī krieviete Jeļena Vesņina, amerikānietes Vanja Kinga un Šelbija Rodžersa.

Pēc cīņas ar traumām Sevastova 2013.gada maijā nolēma likt punktu savai karjerai, taču pērn nolēma atgriezties tenisā. Iepriekšējās sezonas sākumā viņa ieguva četrus ITF raudzes titulus, pēc tam startējot WTA turnīros. Savukārt šosezon viņa jau sasniedza ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu, pa ceļam uzvarot tobrīd planētas trešo raketi Garvinji Mugurusu un WTA ranga 14.numuru Džoannu Kontu. Tāpat viņa šogad spēlēja WTA turnīru finālos Maljorkā un Bukarestē, abos mačos piedzīvojot zaudējumus. Sevastova šogad no 110.vietas rangā gada sākumā septembrī pacēlās uz rekordaugsto 30.pozīciju, bet tagad viņa ir vienu vietu zemāk.

Tikmēr 2014.gada Austrālijas atklātā čempionāta fināliste Cibulkova pēc pērnā gada februārī veiktās Ahileja operācijas izkrita no ranga pirmā piecdesmitnieka. Pēc trīs mēnešu pauzes viņa atgriezās kortā un 2015.gadu noslēdza ranga 38.vietā. Šosezon slovākiete tika pie diviem WTA tituliem Katovices un Īstbornas turnīros, bet Akapulko, Madridē un Uhaņā spēlēja finālos, kamēr Vimbldonā viņa sasniedza ceturtdaļfinālu. Parādītais sniegums viņai oktobra sākumā ļāva debitēt ranga desmitniekā, ieņemot astoto pozīciju, bet patlaban viņa ir desmitā.

Gada atgriešanās balva tiek piešķirta spēlētājām, kuras savainojumu vai personisku iemeslu dēļ piedzīvojušas kritumu rangā, bet pēc tam atgriezušās. Uzvarētājas visās nominācijās tika noskaidrotas žurnālistu un līdzjutēju balsojumā.

Pērn WTA gada atgriešanās balvu saņēma pieredzējusī amerikāniete Venusa Viljamsa.

Tikmēr balsojumā par WTA gada labākās jaunpienācējas balvu iekļuva piecas tenisistes, kuras šī gada laikā debitējušas pasaules ranga pirmajā simtniekā vai arī sasniegušas teicamus rezultātus, taču pirms šī gada nav spēlējušas vairāk kā sešos WTA pamatturnīros.

Starp šīm piecām tenisistēm bija arī Ostapenko. Pašlaik 19 gadus vecā Latvijas sportiste, kura 2014.gadā kļuva par Vimbldonas junioru čempioni, šogad sasniedza karjeras rekordu WTA rangā, spējot aizsniegties līdz 34.vietai. Pašlaik viņa atrodas 44.pozīcijā.

Šīs sezonas sekmīgākais turnīrs Ostapenko padevās šī gada februārī, kad viņa aizkļuva līdz finālam prestižajā Dohas WTA «Premier» sērijas turnīrā, kur gan piekāpās Spānijas tenisistei Karlai Svaresai Navarro.

Latvijas sportiste aprīlī sasniedza pusfinālu Katovices WTA «International» turnīrā, kā arī ceturtdaļfinālus Birmingemā un Florjanpolisā.

Tiesa, sezonas otra puse Ostapenko nav tik sekmīga, jo pašlaik viņai ir jau sešu zaudējumu sērija. Pēdējo reizi viņa divas uzvaras pēc kārtas spēja gūt vien augusta sākumā. Tāpat viņa šosezon neveiksmīgi spēlēja «Grand Slam» turnīros un olimpiskajās spēlēs, ciešot zaudējumus jau pirmajos mačos.

Šīs balvas laureāte Osaka, kurai ir 19 gadi, karjeras laikā pie augstākās raudzes tituliem vēl nav tikusi, taču šogad viņa spēja sasniegt finālu prestižajā Tokijas WTA «Premier» sērijas turnīrā, kur gan finālā ar 5-7, 3-6 piekāpās slavenajai dānietei Karolīnei Vozņacki. Tāpat viņa pāris WTA turnīros aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, kamēr Austrālijas, Francijas un ASV atklātajos čempionātos pārvarēja pirmās divas kārtas.

WTA rangā Osaka pašlaik atrodas 40.vietā.

Vēl uz WTA labākās jaunpienācējas titulu pretendēja arī amerikāniete Luisa Čiriko un Viktorija Golubiča no Šveices.

Pērn labākās WTA jaunpienācējas balvu ieguva krievu tenisiste Darja Gavrilova.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu