MMA sportā atgriežas leģendārais Edmunds Ķirsis, kurš uzvarējis pašu Badru Hari

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lai oficiāli noslēgtu savu profesionālā MMA sportista karjeru, 12. novembrī Tukumā šova «FREON: Milžu cīņas 5» ietvaros uz vienu dueli atgriezīsies cīņu sporta veterāns Edmunds Ķirsis, kurš savulaik uzvarējis pasaules kikboksa superzvaigzni Badru Hari, TVNET informēja sacensību organizatori.

Četrdesmit septiņus gadus vecais Ķirsis, kurš profesionālajā MMA debitēja tālajā 2001. gadā, pēdējo reizi ringā kāpa pirms deviņiem gadiem Igaunijā, taču pēc tam, oficiāli nepaziņojot par cīkstoņa karjeras beigšanu, nozuda no sportistu aprites.

Tagad viņš izlēmis atgriezties sportā, lai aizvadītu vienu cīņu un oficiāli noslēgtu sportista karjeru, turpmāk koncentrējoties tikai trenera arodam paša dibinātajā klubā «Kamakura».

«Sekoju sava slavenā krievu kolēģa Magomedhana «Vilka Hana» Gamzathanova piemēram. Viņš, lai oficiāli pieliktu punktu sportista karjerai, ringā atgriezās pēc vienpadsmit gadu ilgas pauzes, būdams piecdesmit vienu gadu vecs,» atgriešanās iemeslu skaidroja viens no Latvijas MMA pionieriem Edmunds Ķirsis.

Leģendārais latviešu smagsvars, kurš kā treneris izaudzinājis mūsdienās labi zināmos MMA sportistus Mārtiņu Egli, Danielu Riekstiņu un Romualdu Garkuli, karjeru noslēgs ar divkauju pret 160 kg smago rīdzinieku Nikolaju «Monstro» Mihelu.

Atšķirībā no Ķirša divdesmit četrus gadus vecajam Mihelam ir regulāra cīņu prakse. Tiesa, pēdējos mačus rīdzinieks aizvadījis «Ghetto Fight» turnīros pēc pankrationa noteikumiem, kas ir ļoti līdzīgs sporta veids MMA. Pēc MMA noteikumiem Mihelam ir tikai viena cīņa, kurā viņš uzvarēja kuldīdznieku Nauri Grundmani.

«Zinu, ka Nikolajs ļoti nopietni gatavojas šai cīņai. Viņam šis mačs ir laba iespēja sevi apliecināt. Taču arī es trenējos, jo manos plānos ir karjeru noslēgt ar uzvaru,» atklāja Ķirsis. «Viņa priekšrocības, protams, ir jaunības degsme, mans pluss – pieredze.»

Jāpiezīmē, ka Nikolajs Mihels ir par aptuveni 45 kg smagāks par cīņu sporta veterānu Edmundu Ķirsi, kura svars patlaban ir 106 kg.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu