Kalvītis: Lipmans ir autoritāra vadības stila piekritējs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aigars Kalvītis, kurš nesen kļuva par Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidentu, raidījumam «Overtime TV» izteicās, ka bijušais organizācijas vadītājs Kirovs Lipmans ir autoritāra vadības stila piekritējs un gandrīz vienmēr lēmumus pieņēmis vienpersoniski.

«Ņemot vērā manu politisko pieredzi, es atturēšos teikt sliktus vārdus par Kirovu Lipmanu,» TV6 kanāla raidījumā «Overtime TV» sacīja jaunais LHF vadītājs. «Viņa laiks ir pagājis. Viņa laikā ir notikušas lietas - Rīgā notika pasaules čempionāts, hokeja izlase ir noturējusies A grupā, labāk vai sliktāk, bet hokeja saimniecība ir funkcionējusi. Kaut kāda nauda bijusi piesaistīta, tāpēc nebūtu pareizi bērt pelnus uz galvas un sākt savu darbu - nolīdzināsim vecos un tad domāsim, ko pašiem darīt.»

Kalvītis par LHF prezidentu kļuva visai negaidīti. Viņa kandidatūru izvirzīja Viesturs Koziols, kurš darbojas organizācijas valdē.

«Kamēr biju politikā, man bija daudz vienkāršāk piesaistīt bērnu hokejam naudu. Kamēr bērnu un jaunatnes līgai bija nopietni sponsori, tā funkcionēja. Kad ietekme mazinājās, šī līga tika iznīcināta,» stāsta Kalvītis, kurš paralēli darbam LHF vada arī «Latvijas Gāzi».

«Ja runājam par Kirovu, tad viņš ir autoritāra vadības stila piekritējs,» uzskata Kalvītis. «Viņš gandrīz visur ir pieņēmis lēmumus vienpersoniski. Pats Hokeja federācijas valdē esmu darbojies vairākus gadus un nekad neesmu redzējis nevienu finanšu dokumentu, nevienu finanšu atskaiti. Protams, esam to prasījuši. Ņemot vērā, ka tajā laikā biju politiķis, ir ļoti jūtīgi atrasties organizācijā, kurā nezinu, kas notiek, pats uzrakstīju atlūgumu.»

Lipmans LHF prezidenta amatā atradās kopš 1998. gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu