Markess Japānā nodrošina savu trešo «MotoGP» čempiona titulu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Spānis Marks Markess no «Repsol Honda» komandas svētdien kļuva par Japānas «Grand Prix» posma uzvarētāju, trīs etapus pirms sezonas beigām nodrošinot čempiona titulu.

Markess par čempionu tika kronēts arī 2013. un 2014.gadā, savukārt pērn viņš ierindojās trešajā vietā.

Svētdien notikušajās sacensībās krita Markesa tuvākie sekotāji kopvērtējumā Valentino Rosi un Horhe Lorenso (abi - «Movistar Yamaha»), tādējādi spānis par čempionu kļuva jau Japānas posmā.

Tikmēr otro vietu izcīnīja Andrea Dovicioso no «Ducati» vienības, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa spānis Maveriks Vinjaless («Suzuki Ecstar»). Ceturtajā vietā ierindojās vēl viens spāņu braucējs no «Suzuki Ecstar» vienības Alēšs Espargaro, piektais bija brits Kels Kratčlovs no «CWM LCR Honda» komandas, bet pirmo sešinieku noslēdza Pols Espargaro («Monster Yamaha»).

«Neaprakstāmas sajūtas. Pēc Lorenso kritiena bija grūti koncentrēties. Pērn samaksāju bargu cenu, bet tagad esmu guvis mācību. Esmu kļuvis gudrāks braucējs,» pēc panākuma teica Markess.

Tikmēr Rosi pauda, ka viņš bija ātrs un brauca labā tempā. «Labi, ka ir arī citas sacensības,» piebilda Rosi.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 15 posmiem Markesa kontā ir 273 punkti, bet 77 punktus viņam zaudē Rosi, kamēr pie 182 puntiem ticis Lorenso. No pirmā trijnieka 17 punktus atpaliek Vinjaless, 155 punkti ir Dani Pedrosam, bet sestais ar 124 punktiem ir Dovicioso.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Pedrosa no «Repsol Honda» komandas piektdien Motegi trasē aizvadītā treniņbraucienā piedzīvoja kritienu, kurā lauza atslēgas kaulu.

Sportists jau piektdien devās atpakaļ uz Spāniju, kur viņam veikta operācija. Zem lielas jautājuma zīmes ir sportista turpmākā dalība šajā sezonā.

Līdz sezonas beigām ir atlikuši trīs posmi. Pēc sacensībām Japānā sekos arī posmi Austrālijā un Malaizijā, bet sezona novembrī tradicionāli noslēgsies Spānijas pilsētā Valensijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu