Serēna Viljamsa atsauc dalību WTA sezonas noslēguma turnīrā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Pieredzējusī amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa, kura pagājušajā mēnesī zaudēja pasaules ranga līderes godu, atsaukusi savu dalību WTA sezonas noslēguma turnīrā.

Pašlaik 35 gadus vecā Viljamsa jau kādu laiku cīnās ar pleca problēmām, kas arī bijis iemesls, lai atsauktu dalību sezonas noslēguma turnīrā.

WTA sezonas noslēguma turnīrs Singapūrā sāksies 23.oktobrī.

«Esmu ļoti apbēdināta, ka šogad nevarēšu piedalīties Singapūras turnīrā. Man šis ir bijis grūts gads, jo nācies cīnīties ar pleca traumām. Ārsts man iesaka palikt mājās un ārstēties,» paziņoja Viljamsa.

Pieredzējusī tenisiste nav piedalījusies nevienā turnīrā kopš ASV atklātā čempionāta, kur cieta neveiksmi pusfinālā, turklāt zaudēja arī pasaules pirmās raketes godu, kas pašlaik ir vācietei Angelikai Kerberei.

Tā kā Viljamsa arī pērn sezonas izskaņā nepiedalījās nevienā turnīrā, viņai šogad nebija jāaizstāv punkti un teorētiski ar piedalīšanos sacensībās varēja atgūt ranga pirmo vietu. Tiesa, veselības problēmu dēļ tas nenotiks.

Šosezon Viljamsa izcīnīja tikai vienu «Grand Slam» titulu, triumfējot Vimbldonas čempionātā. Tieši pleca traumas dēļ viņa nevarēja parādīt sekmīgu sniegumu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kur izstājās trešajā kārtā, tādējādi neiegūstot savu piekto Olimpiādes zelta medaļu.

Viljamsa planētas pirmā rakete nepārtraukti bija kopš 2013.gada 18.februāra jeb 186 nedēļas pēc kārtas, kas ir slavenās vācietes Štefijas Grāfas rekorda atkārtojums.

Kopumā karjeras laikā Viljamsa pasaules ranga pirmajā vietā atradusies 309 nedēļas, kas ir trešais visu laiku labākais rādītājs.

Pašlaik WTA sezonas noslēguma turnīram kvalificējušās septiņas tenisistes - Kerbere, rumāniete Simona Halepa, pagājušā gada čempione Agņeška Radvaņska no Polijas, čehiete Karolīna Plīškova, Garvinje Mugurusa no Spānijas, amerikāniete Medisona Kīza un Dominika Cibulkova no Slovākijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu