Pikē pēc futbolista karjeras beigām labprāt kļūtu par «Barcelona» prezidentu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Slavenais spāņu futbolists Herards Pikē paziņojis, ka pēc futbolista karjeras beigām labprāt kļūtu par «Barcelona» komandas prezidentu.

Šī brīža «Barcelona» aizsargs intervijā Katalonijas televīzijas kanālam TV3 atklājis, ka viņu neinteresē trenera karjera.

«Gribu būt par «Barca» prezidentu. Tas ir solis, kuru labprāt spertu pēc spēlētāja karjeras beigām. Es sevi neredzu trenera amatā, jo nedomāju, ka man tas sagādātu daudz prieka,» atklājis Pikē, kurš nesen paziņoja, ka pēc 2018.gada Pasaules kausa finālturnīra beigs karjeru valstsvienībā.

«Domāju, ka es klubam varu dot ļoti lielu labumu kā prezidents, jo tas ir mans aicinājums,» piebilda 29 gadus vecais aizsargs.

Katalonijas superkluba prezidents tiek ievēlēts uz sešiem gadiem, balsošanā piedaloties aptuveni 150 000 kluba biedriem.

Šobrīd «Barcelona» prezidents ir Hoseps Bartomeu, kurš šo amatu sāka pildīt 2014.gada janvārī, stājoties Sandro Roselja vietā.

Profesionāļa karjeru Pikē sāka Anglijas premjerlīgas klubā Mančestras «United», no kura tika izīrēts arī Saragosas «Real» komandai. Savukārt «Barcelona» komandu viņš pārstāv kopš 2008.gada.

Pikē četras reizes kļuvis par UEFA Čempionu līgas trofejas ieguvēju. Savā pēdējā sezonā Mančestrā viņš to paveica «United» rindās, bet pēc tam trīsreiz par čempionu kļuva «Barcelona» sastāvā.

Savukārt Spānijas izlasē viņš ir aizvadījis 84 spēles, kurās guvis piecus vārtus. Pikē Spānijas izlasei 2010.gadā palīdzēja izcīnīt Pasaules kausu, bet divus gadus vēlāk arī triumfēt Eiropas čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu