«Riga» noslēdz līgumu ar Latvijas izlases aizsargu Kurakinu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

«SynotTip» Latvijas futbola virslīgas klubs «Riga», domājot jau par nākamo sezonu, ceturtdien noslēdza viena gada līgumu ar Latvijas izlases aizsargu Antonu Kurakinu, vēsta klubs.

Kurakins iepriekš spēlēja Skotijas premjerlīgas klubā Hamiltonas «Academical», taču augusta beigās viņš vienojās par līguma pārtraukšanu.

«Esam priecīgi vienoties ar Antonu Kurakinu. Viņš ir ātrs un fiziski spēcīgs aizsargs ar labu spēles izjūtu. Sezonas sākums Skotijas premjerlīgā Antonam vairāku iemeslu dēļ neizdevās, taču iepriekšējā sezonā viņam bija regulāra spēles prakse spēcīgajā Skotijas čempionātā, kas liecina par spēlētāja līmeni un augsto potenciālu,» norāda «Riga» sporta direktors Aleksandrs Romašins. «Svarīgi arī tas, ka Antons darbojas malējā aizsarga pozīcijā, kur tradicionāli grūti atrast kvalitatīvu izpildītāju ar Latvijas pasi.»

Kurakins «Academical» komandai pievienojās aizpagājušajā vasarā, kad pārnāca no Latvijas vienības «Ventspils». Vispirms viņš noslēdza pārbaudes laika līgumu, bet pēc tam parakstīja pilnvērtīgu vienošanos uz diviem gadiem. Ja pagājušajā sezonā kreisās malas aizsargs bija pamatsastāva spēlētājs, tad šosezon Skotijas premjerlīgā viņš piedalījās tikai vienā mačā.

Kurakins septembra sākumā bija starp izlases kandidātiem spēlēs ar Luksemburgu un Andoru, taču oktobra sasaukumā uz spēlēm ar Fēru salām un Ungāriju viņš uz izlasi netika izsaukts.

Karjeras ievadā Kurakins spēlēja Rēzeknes «Blāzmā», kā arī dažādos klubos Skotijā, bet 2011.gadā pievienojās «Ventspils» komandai, kuras sastāvā kļuva par trīskārtēju Latvijas čempionu.

Latvijas čempionātā «Ventspils» sastāvā Kurakins aizvadījis 123 mačus, kuru laikā izcēlies ar pieciem vārtu guvumiem. Savukārt Eirokausos bijušais ventspilnieks aizvadījis desmit cīņas, gūstot vienus vārtus.

Tikmēr Latvijas izlasē Kurakins laukumā devies astoņās spēlēs.

«Riga» šosezon debitēja Latvijas futbola virslīgā, kur piecas spēles pirms čempionāta beigām ar 25 punktiem 23 mačos ieņem sesto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu