Vasiļjevs aizstāv Lipmanu: Kā tagad var nolikt un visā vainot vienu cilvēku?

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Haralds Vasiļjevs, kurš septembrī Rīgā vadīja Latvijas hokeja izlasi olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, no jaunās Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes piedāvājumu turpināt strādāt ar valstsvienību nav saņēmis, sacīja pieredzējušais hokeja speciālists.

LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols otrdien norādīja, ka izlases trenera amatam ir uzrunāti vairāki speciālisti, taču konkrētus uzvārdus viņš nesauca, jo no viņiem tiek gaidītas atbildes.

«Ar mani neviens diemžēl nav runājis,» lakonisks bija Vasiļjevs, uzreiz gan piebilstot, ka viņam arī tāpat pietiek darba pie Latvijas hokeja virslīgas kluba Jelgavas «Zemgale»/LLU stūres.

«Man ir ko darīt, nesūdzos. Jelgavā mums ir gados jauna komanda, bet man ir pienākums ne tikai trenēt klubu, bet arī sakārtot Jelgavas hokeja kluba sistēmu,» sacīja Vasiļjevs, kurš savulaik izlasi vadīja no 1999.līdz 2001.gadam, bet šogad pirms olimpiskā kvalifikācijas turnīra stājās amatu negaidīti atstājušā Leonīda Beresņeva vietā.

Vasiļjeva vadībā Latvijas izlase kvalifikācijā uzvarēja Austrijas un Japānas izlasi, bet izšķirošajā mačā ar 2:3 zaudēja Vācijai, kas ieguva ceļazīmi uz 2018.gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

Aizvadītajā piektdienā LHF ikgadējā kongresā notika negaidīts pavērsiens, kad ilggadējais federācijas vadītājs Kirovs Lipmans zaudēja savu amatu, bet viņa vietā tika ievēlēts Aigars Kalvītis. Savukārt jaunajā LHF valdē tika iebalsoti Viesturs Koziols, Valentīns Bļugers, Edgars Jansons, Armands Šteinbergs, Ralfs Bukarts un Māris Martinsons.

«Kā vērtēju izmaiņas? Vērtēt varēs pēc paveiktajiem darbiem vai nedarbiem. Es gan nesaprotu, kā tagad var nolikt un visā vainot vienu cilvēku, kurš 20 gadus vadījis federāciju, bet tagad tiek pasniegts, ka nekā laba Latvijas hokejā nav bijis. Tas tomēr ir arī federācijas nopelns, ka ne tikai lielā izlase, bet arī U-20 un U-18 izlases regulāri spēlējušas augstākajā divīzijā. Protams, vienmēr var darīt labāk. Jāveido spēcīgi klubi reģionos, jo tagad, kad kāds jaunais sevi parāda, viņš skrien projām uz Rīgu, kas nav pareizi. Jāsakārto klubu sistēma,» uzskata Vasiļjevs.

Viņš arī norādīja, ka, atgriežoties strādāt Latvijā, bijis pārsteigts, ka treneri raujas pa vairākām darbavietām, nevis darbojas viena kluba sistēmā. «Neko tādu līdz šim nebiju pieredzējis,» piebilda Vasiļjevs.

Runājot par «Zemgales»/LLU vienību, kura šobrīd Latvijas virslīgā ieņem augsto otro vietu, Vasiļjevs atzina, ka sākums patiešām ir bijis labs, lai gan jelgavniekiem salīdzinājumā ar citiem nav tas ambiciozākais sastāvs.

«Mums lielākajai daļai spēlētāju ir 20-22 gadi. Daudzi ir tādi, kuri nav derējuši citiem klubiem, bet pie mums spēlē. Komanda ir jauna, ar to vēl daudz jāstrādā, jo meistarības pietrūkst, bet to mēs arī cītīgi darām un mēģinām celt līmeni,» skaidroja treneris.

Vasiļjevs karjeras laikā trenējis arī Vācijas augstākās līgas komandu Krēfeldes «Pinguine», Dortmundes vienību EHC un Latvijas klubu «Rīga 2000», taču lielāko daļu trenera mūža bijušais Rīgas «Dinamo» hokejists nostrādājis ar jauniešu un junioru vecuma hokejistiem, tos trenējot gan Vācijā, gan Austrijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu