Rīgas «Dinamo» pirmo reizi sezonā izcīna «sauso» uzvaru

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Rīgas «Dinamo» komanda svētdien savā laukumā pirmo reizi Kontinentālās hokeja līgas (KHL) devītajā sezonā izcīnīja «sauso» uzvaru, kā arī pirmo reizi šosezon izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas. Latvijas klubs nodemonstrēja ļoti pārliecinošu sniegumu svētdien «Arēnā Rīga» ar 4:0 (2:0, 2:0, 0:0) sagraujot Maskavas apgabala «Vitjaz» komandu.

«Dinamo» labā vārtus guva Filips Toluzakovs, Pjotrs Ščastļivijs, Koltons Gilīss un Aleksandrs Jerofejevs, bet vārtos Jakubs Sedlāčeks atvairīja 25 pretinieku metienus, pirmo reizi šajā sezonā un desmito reizi KHL karjerā savus vārtus nosargājot neieņemtus. Sedlāčeku atzina par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās.

Rīdzinieki tika pie ceturtās uzvaras šosezon 17 aizvadītos mačos, taču ar 11 punktiem «Dinamo» joprojām ir pēdējā vietā Rietumu konferencē un visā līgā.

Pirmajā periodā abus vārtus guva Rīgas «Dinamo» komandas krievu leģionāri, jo izcēlās Filips Toluzakovs, kuram tas bija pirmais precīzais metiens šajā sezonā, un Pjotrs Ščastļivijs, kurš izcēlās skaitliskajā vairākumā. Savukārt otrajā trešdaļā precīzs bija Koltons Gilīss, kurš guva savus piektos vārtus sezonā, kļūstot par komandas labāko sniperi, kā arī aizsargs Aleksandrs Jerofejevs, kuram šis bija pirmais precīzais metiens sezonā un tikai otrais vārtu guvums Rīgas «Dinamo» kreklā.

Cīņa laukuma saimniekiem sākās ne pārāk veiksmīgi, jo ceturtajā minūtē nācās spēlēt mazākumā pēc Jerofejeva pārkāpuma. Viesiem neko bīstamu izveidot neizdevās, bet turpinājumā jau aktīvāki un labāki bija rīdzinieki, kuri bieži apdraudēja «Vitjaz» vārtus.

Cīņas desmitajā minūtē Latvijas klubs nokļuva vairākumā, taču to neizmantoja. Tomēr spiediens bija liels un 12.minūtē izdevās arī atklāt rezultāti, kad mērķi sasniedza Toluzakova no zilās līnijas mestā ripa.

Izvirzoties vadībā «Dinamo» nedomāja apstāties un izveidoja vēl vairākas labas izdevības, bet pēc tam, kad uz sodīto soliņa devās «Vitjaz» leģionārs Romans Horāks, pārsvaru dubultoja Sčastļivijs, kurš pēc labas saspēles tika pie ripas pretinieku vārtu tuvumā.

Mājiniekiem izteikts pārsvars piederēja arī spēles otrajā daļā. Tās sākumā gan atkal nācās spēlēt mazākumā, tomēr atkal «Vitjaz» neko sakarīgu nespēja izveidot. Tikmēr 28.minūtē Gilīss ar plaukstas metienu no iemetiena apļa pārsvaru trīskāršoja.

Turpinājumā laukumā bija arī pāris asumi, bet vistuvāk vārtu guvumam viesi bija, kad uz sodīto soliņa devās Guntis Galviņš. Taču «Dinamo» izturēja arī trešo mazākumu, bet atkal spēlējot vienādos sastāvos, Jerofejevs 37.minūtē ar metienu no zilās līnijas panāca 4:0, ripai ielidojot vārtu tālajā augšējā stūrī.

Pēc ceturtajiem ielaistajiem vārtiem «Vitjaz» treneri izšķīrās par vārtsargu maiņu, soma Harri Seteri vietā sūtot Igoru Saprikinu, tomēr līdz otrajam pārtraukumam rezultāts vairs nemainījās.

Savukārt trešais periods aizritēja mierīgākā gultnē, taču šoreiz vairāk pa vārtiem meta «Vitjaz», kas divas reizes spēlēja vairākumā, tomēr vārtus gūt un Sedlāčeku pārspēt viņiem neizdevās.

Rīdzinieki ceturtdien aizraujošā pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 uzvarēja Jaroslavļas «Lokomotiv» komandu, pārtraucot piecu zaudējumu sēriju un tiekot pie trešā panākuma sezonā.

Ceturtdienas spēlē abas komandas izpildīja pa 18 «bullīšiem», kopā izdarot 36 pēcspēles metienus, kas ir jauns KHL rekords. Uzvaru Latvijas klubam nodrošināja uzbrucējs Džastins Šags, kā arī vārtsargs Jakubs Sedlāčeks, kurš atvairīja 16 no 18 pretinieku metieniem.

Tikmēr «Vitjaz» Rīgā ieradās ar divām uzvarām bagāžā. Piemaskavas klubs otrdien viesos pēcspēles metienos ar 4:3 uzvarēja Artūra Kuldas pārstāvēto Helsinku «Jokerit», bet ceturtdien arī pretinieku laukumā ar 3:2 pagarinājumā uzvarēja Minskas «Dinamo».

Rīdzinieki svētdien noslēdza trīs mājas spēļu sēriju, kura tika sākta pirmdien ar 2:4 zaudējot Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Minskas «Dinamo».

Nākamā spēle rīdziniekiem būs jau otrdien viesos pret Čerepovecas «Severstaļ», bet pēc tam ceturtdien sekos cīņa Sanktpēterburgā pret Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto SKA, kā arī sestdien būs jātiekas pret vēl vienu Rietumu konferences līderi Maskavas CSKA.

Ceturtdien pret «Lokomotiv» aizvadītajā spēlē laukumā atgriezās pieredzējušais aizsargs Georgijs Pujacs, kurš traumas dēļ nebija spēlējis kopš septembra vidus. Toties rezervē palika iepriekšējo divu sezonu rezultatīvākais vīrs Miks Indrašis, kurš šosezon vēl nav guvis vārtus. Ceturtdienas spēli vienas spēles diskvalifikācijas dēļ bija spiests izlaist arī Tims Sestito, kurš tāpat kā Indrašis svētdien spēlēja ceturtajā maiņā.

Tāpat rīdzinieku galvenais treneris Normunds Sējējs pieļāva, ka svētdien pēc kājas traumas sadziedēšanas varētu atsākt spēlēt aizsargs Krišjānis Rēdlihs, tomēr viņš pieteikumā vēl nebija.

Rīdzinieki sezonu sākuši neveiksmīgi, jo 17 mačos ir izcīnītas tikai četras uzvaras un 11 punkti. No astotās pozīcijas Rietumu konferencē, kuru ieņem tieši «Vitjaz» komanda, «Dinamo» atpaliek par 14 punktiem, bet no pirmspēdējās vietas visā līgā viņus tagad šķir viens punkts, kamēr konferencē tuvākajiem konkurentiem Bratislavas «Slovan» šobrīd ir astoņu punktu handikaps.

Rīgas «Dinamo» un «Vitjaz» savā starpā spēkojušās 17 reizes, rīdziniekiem gūstot 11 uzvaras, no tām deviņas pamatlaikā. Iepriekšējā sezonā uzvaras tika dalītas uz pusēm. Mājās rīdzinieki zaudēja ar 1:4, bet viesos revanšējās ar 3:1.

Sējējs galvenā trenera pienākumus pildīja arī rīdziniekiem neveiksmīgās iepriekšējās sezonas noslēgumā, kad darbu zaudēja soms Kari Heikile.

Gatavojoties sezonai, Rīgas «Dinamo» aizvadīja 11 pārbaudes spēles, kurās tika gūtas astoņas uzvaras, tostarp arī divas reizes ar vienādu 2:1 pārspējot «Lokomotiv».

KHL regulārais čempionāts noslēgsies nākamā gada 18.februārī, trīs dienas vēlāk sāksies izslēgšanas spēles, bet Gagarina kausa ieguvēji tiks noskaidroti ne vēlāk kā 20.aprīlī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu