«Bored of Borders» Kārlis un Gints: Varam 12 stundas airēt ar lauztām ribām...

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar tuvinieku un draugu izpildītu dziesmu, apskāvieniem, sirsnīgiem vārdiem Latvijā sestdienas pievakarē tika sagaidīti ceļotāji Kārlis Bardelis un Gints Barkovskis no «Bored of Borders», kuri septembra otrajā pusē pēc teju pieciem pavadītiem mēnešiem airu laivā pieveica Atlantijas okeānu. Puišus lidostā Rīga sagaidīja arī «TVNET TV» video komanda. Lūk, viņu emocijas pēc pirmajiem spertajiem soļiem dzimtenē.

4. maijā Kārlis ar Gintu airu laivā no Namībijas (Luderitz ostas) sāka ceļu pāri Atlantijas okeānam uz 6000 km tālo Brazīliju, Riodežaneiro olimpiskajām un paralimpiskajām spēlēm. Dabas kaprīzes viņiem liedza sasniegt Brazīlijas krastus laikus, bet puiši to paveica, 23. septembrī finišējot Rio das Ostras pilsētā.

«Neticu, bet tie bija gandrīz pieci mēneši. Populārākais jautājums man bija - kā jums pietika pārtikas? Pieļāvām mēs vairākas kļūdas, bet divas no tām ir: maršruts tika izvēlēts, kuru nevar nobraukt 100 dienās, bet pārtika saplānota vairāk, nekā bijām domājuši,» pastāstīja Kārlis. «Okeāns tā uzlādē, iedod tādu enerģiju! Varam airēt 12 stundas, turklāt Gints to darīja ar lauztām ribām. Par savām vēl man nav skaidrības.»

Dažos kvadrātmetros puiši sadzīvojuši labi, vien pāris reizes nedaudz pakašķējušies.

«Tagad atpakaļceļā secinājām, ka īsti nemaz nesaplēsāmies. Mazliet papukstējām, bet līdz tam, lai riktīgi plēstos latgaļu kāzu stilā, mēs netikām.

Nav jau īsti, kur vienam pret otru dusmām rasties. Varbūt īslaicīgi daži asumi, bet kopumā - viļņojoši pozitīvi,» sacīja Kārlis.

Sestdienas vakarā Kārlis no Rio lidostā Rīga sagaidīs savu draudzeni Lindu, kas ceļotājus, viņiem nezinot, sagaidīja Brazīlijā.

«Varu nostāvēt, un tas ir labi,» sarunā ar TVNET teica Gints. «Kad izkāpu krastā, tad tenterēju no viena stūra uz otru, jo vestibulārais aparāts bija atradis. Nezinu gan, ko...

Bet gāju un smējos, jo nevarēju taisni pastaigāt. Pašam bija jautri. Kādu nedēļu pēc nokāpšanas krastā dūšīgi šūpoja. Dažkārt arī naktī.»

«Šaurības sajūta laivā nebija ne mirkli. Varbūt brīžos, kad izmetām enkuru un abi dzīvojām kabīnē. Visa ceļojuma laikā gan tās bija tikai piecas, varbūt septiņas dienas. Tad bija nedaudz šauri. Bet kopumā nejutos kaut kādā mērā ierobežots,» pārdomās dalījās Gints.

Kārlis Bardelis neslēpj, ka viņam ir padomā jau nākamais ceļojums. Uz kurieni? To viņš vēl īsti nevar noformulēt, bet pavisam noteikti būs iesaistīta laiva.

Jaunnedēļ Kārlis ar Gintu viesosies «TVNET TV» studijā, kur detalizēti stāstīs par ceļojumā piedzīvoto. Būs iespējams redzēt videomateriālus, kurus puiši paši filmējuši, atrodoties okeānā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu