«Garkalne»/«Livonia» trešo reizi vēsturē kļūst par Latvijas čempioniem regbijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

«Garkalne»/«Livonia» regbisti sestdien savā laukumā Upesciemā sīvā fināla cīņā ar 13:10 (13:0) uzvarēja «Miesnieki»/«Ķekava» komandu un trešo reizi vēsturē kļuva par Latvijas čempioniem regbijā.

«Garkalne»/«Livonia» atkārtoja 2013. un 2014.gadā gūtos panākumus, no čempionu troņa gāžot pērnā gada uzvarētājus «Miesnieki»/«Ķekava» vienību.

Finālspēlē pirmajā puslaikā nedaudz labāki bija laukuma saimnieki, kuru rindās piezemējumu izdarīja Valters Raņķis, kamēr Kristaps Bērziņš trāpīja realizācijas sitienu un pēc tam arī divus sods sitienus, panākot 13:0 «Garkalne»/«Livonia» labā.

Savukārt otrajā puslaikā «Miesnieki»/«Ķekava», kas uzvarēja pamatturnīrā, sāka pakaļdzīšanos. Pa reizei bumbu pretinieku ieskaites laukumā ienesa Viktors Silvoniks un Jānis Skuja, tomēr ar to nepietika, lai noķertu pretiniekus, kuri mača beigās ar labu aizsardzību noturēja uzvaru.

Šī bija pirmā reize, kad «Garkalne»/«Livonia» finālā uzvaru izcīnīja ar pašu spēkiem, bet Lietuvas leģionāru palīdzības.

LETA jau ziņoja, ka par Latvijas čempionāta bronzas medaļniekiem sestdien trešo gadu pēc kārtas kļuva LMT/«Eži» komandas regbisti.

Spēlē par trešo vietu LMT/«Eži» ar 15:13 (10:3) uzvarēja «Ovāls»/«Jūrmala» komandas regbistus.

Sīvajā cīņā LMT/«Eži» pirmajā puslaikā veica piezemējumu, kuru izdarīja Mareks Larionovs, bet pēc tam panāca vadību 10:3. Otrajā puslaikā rīdzinieki pēc vēl viena piezemējuma, kuru veica Oskars Daugavvanags Vanags, jau ieguva lielāku pārsvaru, kamēr «Ovāls»/«Jūrmala» atbildēja ar precīzu soda sitienu.

Pašā mačā izskaņā «Ovāls»/«Jūrmala» veica savu pirmo piezemējumu un iesita realizācijas sitienu, taču ar to bija par maz, lai izglābtos, jo tūdaļ atskanēja arī spēles beigu signāls.

LMT/«Eži» par Latvijas čempionāta bronzas medaļniekiem kļuva trešo gadu pēc kārtas un ceturto reizi pēdējās piecās sezonās, savukārt pirms sešiem gadiem šī komanda kļuva par Latvijas čempioni.

Arī pērn spēlē par bronzas medaļām LMT/«Eži» uzvarēja «Ovāls»/«Jūrmala» regbistus.

Latvijas čempionāta pamatturnīrā «Miesnieki»/«Ķekava» izcīnīja 31 punktu astoņos mačos. Viņiem ar 27 punktiem sekoja «Garkalne»/«Livonia», trīs punkti mazāk bija LMT/«Eži» komandai, kamēr «Ovāls»/«Jūrmala» tika pie 15, bet «Fēnikss» palika pēdējā vietā ar sešiem punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu