Brieža treneris Kleins: Sagatavošanās periods bija garš un smags

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas bokseris Mairis Briedis duelim pret britu sportistu Saimonu Valiliju ir vēl gatavāks, nekā viņš bija savai iepriekšējai cīņai pret Olanrevaju Durodolu, atzīst Brieža treneris Sandis Kleins.

Briedis un Valilijs reitinga cīņu, kura ilgs desmit raundus, 15.oktobrī aizvadīs Liverpūles «Echo Arena» hallē.

«Sagatavošanās periods bija garš un smags. Šoreiz darba apjoms bija lielāks, treniņā aizvadījām līdz pat 22 raundiem, lai gan cīņa būs tikai desmit raundu gara. Protams, tas viss tiek darīts nākotnes vārdā.

Valilijam «YouTube» bija maz cīņu, neko daudz par viņu neesam redzējuši. Nevar secināt, kāds viņš ir bokseris, taču noteikti, ka stiprs. Cik dzirdēts, spēlējis arī regbiju, tāpēc fiziskā sagatavotība varētu būt laba,» atklātajā treniņā žurnālistiem stāstīja Kleins.

Treneris arī atzīmēja, ka Valilijs savas deviņas cīņas ir aizvadījis bez zaudējumiem, bet viņš bijis sparinga partneris Taisonam Fjūrijam un Entonijam Džošua, turklāt pašlaik sparingo arī ar Toniju Beljū.

«Domāju, cīņai pret Mairi viņš būs sagatavojies nopietni.

Paši arī gatavojamies par 100%. Labāko formu Mairis sasniegs tieši nākamnedēļ sestdien, kad gaidāma cīņa.

Viss ir aizritējis labi, un Briedis treniņprocesu ir izturējis. Bija smagi, bet viņš ir no slodzēm atgājis un tagad ir ātrs,» secināja Kleins.

Briedim sparingos sākums kā vienmēr bijis lēns, bet pēdējā nedēļā jau viss bijis labi un šobrīd viņš jau ir tuvu pie maksimālās kondīcijas.

«Ar pēdējo nedēļu sparingu esmu ļoti apmierināts. Funkcionāli Briedis duelim pret Valiliju ir vēl gatavāks nekā cīņai pret Durodolu. Pēc pierakstiem redzu, ka atjaunošanās un citi rezultāti ir augstāki nekā iepriekš. Ir lielāki ātrumi un zemāki pulsi. No malas pāris sparingos man šķita, ka Mairim trūkst motivācijas. Iedomājos, ka tas saistīts ar nākamo pretinieku, kurš nav zināms bokseris. Taču to visu mēs izrunājām. Boksēsim ar nezināmu pretinieku, bet gatavojamies par 100%. Viss tagad ir lieliski,» skaidroja Kleins.

Pašlaik Briedim treniņos ir samazinātas slodzes, bet sestdien būs smags treniņš stadionā.

«Pēc tam būs tikai jāiekļaujas svarā. Tiesa, šoreiz svara kategorijai nav jābūt 90,7 kilogramiem, jo ir atrunāta 91,5 kilogrami. Līdz ar to būs nedaudz vieglāk iekļauties svarā,» atklāja treneris.

Uz Liverpūli Latvijas boksera delegācija dosies nākamnedēļ trešdienā, turklāt vairāki no līdzjutējiem dosies kopā ar Brieža komandu. «Arī uz vietas turpat Anglijā būs vairāki mūsu atbalstītāji,» piebilda Kleins.

Jau augusta vidū tika izziņots, ka Briedis nākamo cīņu aizvadīs Liverpūlē un tas būs cīņu šovā, kur galvenais notikums būs mājinieka Tonija Beljū duelis pret amerikāni B.Dž.Floresu par Pasaules Boksa padomes (WBC) pasaules čempiona jostu pirmajā smagā svara (līdz 90,7 kg) kategorijā.

Beljū ir pašreizējais pasaules čempions šajā svara kategorijā, kamēr Briedis ir obligātais pretendents. Beljū cīņā ar Floresu noskaidrosies, kurš būs Latvijas boksera pretinieks duelī par WBC titulu, kas jāaizvada līdz nākamā gada martam.

«Uz martā gaidāmo cīņu pārāk neiespringstam un pretinieku šobrīd pētīt negrasāmies, jo jāgatavojas nākamās nedēļas duelim. Pēc šīs cīņas tad arī varēsim pievērsties izpētei. Jau iepriekš bijām Beljū redzējuši un viesojāmies viņa ģērbtuvē. Labprāt būtu ar viņu cīnījušies jau tagad, bet mums nav tādas iespējas. Tas diemžēl nav no mums atkarīgs, boksā valda cita politika,» stāstīja treneris.

WBC boksa josta boksa sabiedrībā neoficiāli tiek uzskatīta par prestižāko pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu