LHF kongress sākas ar strīdiem par balsstiesībām un haosu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ikgadējais kongress piektdien sācies ar strīdiem par nepiešķirtajām balsstiesībām un haosu. LHF kongresa dienaskārtībā ir paredzēta LHF prezidenta Kirova Lipmana atskaite par pagājušo sezonu, finanšu atskaite, sezonas rezultātu apkopojums un citi jautājumi. Kongress sākās ar LHF biedra SIA «Niks» pārstāvja Edgara Jansona pretenzijām, ka viņam nav piešķirta karte ar balsstiesībām.

Lai arī Lipmana pilnvaru termiņš ir līdz 2018.gadam, pašlaik LHF valde nedarbojas pilnā sastāvā, tāpēc viens no darba kongresa punktiem ir LHF izpildinstitūciju vēlēšanas, tostarp arī valdes priekšsēdētāja pārvēlēšana.

Kongress sākās ar LHF biedra SIA «Niks» pārstāvja Edgara Jansona pretenzijām, ka viņam nav piešķirta karte ar balsstiesībām. Jansona un Lipmana vidū izcēlās domstarpības, bet starp viņiem stāvēja apsardze.

«Ja nespējat samaksāt 70 eiro, tad tā nav mana vaina,» noteica Lipmans.

Sanākušie dalībnieki arī nespēja ievēlēt sapulces vadītāju un protokolētāju. Ne Lipmana, ne Rīgas «Dinamo» izvirzītie pārstāvji nesaņēma savu atbalstu. Neko nespējot apstiprināt, kongresā tika izsludināts desmit minūšu pārtraukums.

Pēc pārtraukuma Lipmans runāja mierīgāk, un sapulces vadītājs tika ievēlēts, bet ar vairākkārtēju balsošanu neizdevās apstiprināt darba kārtību. Galu galā tika nolemts strādāt iepriekš izvirzītajā darba kārtībā.

Kongresā ir ieradušies visi 19 balsstiesīgie biedri. Biedra statuss bez balsstiesībām ir 22 organizācijām, bet vēl divas biedrības ir LHF biedra kandidātes.

Paredzams, ka uz prezidenta amatu bez Lipmana pretendēs arī Viesturs Koziols, kurš Lipmanu centās gāzt jau 2004.gadā.

Lipmans ir LHF prezidents kopš 1998.gada. Viņa pašreizējais pilnvaru termiņš beigsies 2018.gada 12.septembrī.

Atbalstu gaidāmajās vēlēšanās pašreizējam LHF prezidentam Lipmanam izteicis Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels, kurš pat nosūtījis vēstuli Valsts prezidentam Raimondam Vējonim. Tiesa, tas neko neietekmē, jo prezidentu ievēlēs LHF biedri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu