Itālija un Spānija grandu duelī cīnās neizšķirti; Islande kompensācijas laikā izrauj uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

2018.gada Pasaules kausa izcīņas futbolā Eiropas zonas kvalifikācijas turnīra mačā ceturtdien Itālija un Spānija nospēlēja neizšķirti, kamēr Islande kompensācijas laikā guva divus vārtus, kas kaldināja uzvaru pār Somiju.

Itālija G apakšgrupas spēlē savā laukumā cīnījās 1:1 (0:0) ar Spāniju, izlīdzinājumu panākot vien astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām.

Mača rezultātu otrā puslaika desmitajā minūtē atklāja spāņu pussargs Vitolo, kurš izgājienā apsteidza ne vien itāļu aizsardzību, bet arī leģendāro vārtsargu Džanluidži Bufonu. Tiesa, spēles pamatlaika pēdējā desmitminūtē mājinieki nopelnīja tiesības izpildīt 11 metru soda sitienu, ko realizēja Daniēle de Rosi.

Abas komandas šovasar tikās arī Eiropas čempionāta astotdaļfinālā, kur uzvaru ar 2:0 svinēja itāļi, tādējādi atņemot saviem pretiniekiem pirms četriem gadiem izcīnītās kontinenta čempionu pilnvaras.

Vēl šajā apakšgrupā Albānija viesos ar 2:0 (1:0) uzvarēja Lihtenšteinu, bet Izraēla pretinieku laukumā ar 2:1 (2:0) apspēlēja Maķedoniju.

Pēc divām spēlēm G apakšgrupā līderpozīciju ar sešiem punktiem ieņem Albānija, kurai divus punktus zaudē Spānija un Itālija. Izraēlas kontā ir trīs punkti, bet bez punktiem cīnās Maķedonija un Lihtenšteina.

Tikmēr I apakšgrupā Islande ar rezultātu 3:2 (1:2) savā laukumā pārspēja Somiju.

Sākoties mača kompensācijas laikam islandieši atradās iedzinējos ar 1:2, bet tad piecu minūšu laikā ar vārtu guvumiem atzīmējās Alfrēds Finbogasons un Ragnars Sigurdsons, kuri izrāva uzvaru ar 3:2.

Tāpat šajā apakšgrupā Turcija savu tribīņu priekšā nospēlēja neizšķirti 2:2 (1:2) ar Ukrainu, izlīdzinājumu deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām panākot Hakanam Kalhanoglu. Tikmēr Horvātija ar 6:0 (3:0) pārspēja Kosovu, kura pirmajā mačā starptautiskajā arēnā debitēja ar pārsteidzošu neizšķirtu pret Somiju. Ar trim gūtiem vārtiem horvātu labā izcēlās Mario Mandžukičs.

I apakšgrupā pa četriem punktiem divās spēlēs ir Horvātijai un Islandei, pa diviem punktiem guvušas Ukraina un Turcija, bet pie viena punkta tikušas Somija un Kosova.

Savukārt D apakšgrupā Austrija savā laukumā nospēlēja neizšķirti 2:2 (1:2) ar Velsu. Ar diviem gūtiem vārtiem austriešu rindās atzīmējās uzbrucējs Marko Arnautovičs.

Šajā pašā apakšgrupā Īrija ar rezultātu 1:0 (0:0) savā laukumā pārspēja Gruziju, bet Serbija viesos ar 3:0 (2:0) pieveica Moldovu.

D apakšgrupā pie četriem punktiem pirmajās divās spēlēs tikušas četras izlases - Velsa, Serbija, Austrija un Īrija, kamēr bez punktiem palikušas Gruzija un Moldova.

Latvija piektdien 2018.gada pasaules kausa kvalifikācijas turnīra B apakšgrupas spēlē «Skonto» stadionā uzņems Fēru salas, bet turpat pirmdien Latvija mērosies spēkiem ar Ungāriju.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Kvalifikācijas turnīrs Eiropas zonā notiks no šī gada 4.septembra līdz 2017.gada 10.oktobrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu