Šarapova: ITF mani gribēja diskvalificēt uz četriem gadiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Slavenā krievu tenisiste Marija Šarapova atklājusi, ka Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) viņu gribēja diskvalificēt uz četriem gadiem, bet rezultātā saņēma 15 mēnešu diskvalifikāciju.

Tomēr 29 gadus vecā tenisiste kortā varēs atgriezties jau nākamā gada aprīlī, otrdien lēma Sporta arbitrāžas tiesa (CAS).

«Saņēmu 24 mēnešu diskvalifikāciju, bet ITF mani gribēja diskvalificēt uz četriem gadiem,» intervijā amerikāņu TV kanālam PBS sacīja Šarapova. «Cīnoties ar ITF, jutu, ka nekāda neitralitāte tiesā netiks ievērota. Bet CAS ir neitrāla organizācija, un tieši tā pieņēma lēmumu par diskvalifikācijas samazināšanu.»

Kādreizējai pasaules pirmajai raketei tika piespriesta divu gadu diskvalifikācija, bet tā tika samazināta līdz 15 mēnešiem. Viņa tika pieķerta aizliegtās vielas meldonija lietošanā.

«Šī viela neuzlabo sniegumu un nedod nekādas priekšrocības. Tās iedarbību var salīdzināt ar aspirīnu,» teica Šarapova, kas kortā varēs atgriezties 2017. gada 25. aprīlī.

Tikmēr Šarapovas bijušie sponsori «Porsche» un «Nike» jau paziņojuši, ka atsāks sadarbību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu