Pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā startēs seši Latvijas sportisti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

No 9. līdz 16. oktobrim Kataras galvaspilsētā Dohā norisināsies pasaules čempionāts šosejas riteņbraukšanā. Latviju nozīmīgajās sacensībās pārstāvēs seši sportisti – Gatis Smukulis, Andžs Flaksis, Māris Bogdanovičs, Krists Neilands, Ēriks Toms Gavars un Kristers Ansons.

Šajā gadā pasaules čempionāts šosejas riteņbraukšanā norisinās nepilnu mēnesi vēlāk nekā ierasts. Tam par iemeslu ir notikušās olimpiskās spēles un Eiropas čempionāts, kas pirmo gadu notika arī elites sportistiem. Šā gada pasaules čempionāta rīkošana uzticēta Persijas jūras līča krastā esošajai Katarai. Vienā no pasaules bagātākajām valstīm cīņas par pasaules čempionāta medaļām norisināsies no 9. līdz 16. septembrim.

Pasaules čempionātā startēs kopumā seši Latvijas sportisti. Elites vīru grupā komandu un individuālajā braucienā startēs daudzkārtējais Latvijas čempions Gatis Smukulis. Tikmēr grupas braucienā mūsu valsts godu aizstāvēs labā formā esošais sprinteris Māris Bogdanovičs, kā arī veiksmīgi sezonas beigas aizvadošais Andžs Flaksis, kurš pasaules elites čempionātā debitēja pērn, kad «Hincapie Racing team» sastāvā startēja komandu braucienā. Tikmēr Bogdanovičam šī būs debija.

U23 vīru grupā gan grupas, gan arī individuālajā braucienā no Latvijas sportistiem startēs Krists Neilands un Ēriks Toms Gavars. Krists septembrī izcīnīja 13. vietu Eiropas čempionātā un centīsies sevi labi apliecināt arī pēdējās U23 vecuma grupas sacensībās (nākamgad pārstāvēs elites grupu). Tikmēr Ēriks Toms Gavars aizvada savu pirmo sezonu U23 vecuma grupā. Pagājušās nedēļas nogalē viņš sevi veiksmīgi apliecināja «Tour of Almaty» velobraucienā, izcīnot devīto vietu, pārspējot arī leģendāro riteņbraucēju Vinčenzo Nibali.

Junioru grupā Latvijas godu aizstāvēs Kristers Ansons, kurš startēs gan individuālajā, gan grupas braucienā. Šā gada Latvijas čempions individuālajā braucienā nesen izcīnīja trešo vietu prestižās junioru sacensībās Slovākijā – «Ročnik» velobraucienā. Ansonam šī ir pirmā no divām sezonām junioru grupā.

Čempionāts tiks atklāts ar komandu braucieniem, kur startēs kopumā 15 vienības. Dalībnieku vidū būs arī Kazahstānas komanda «Astana» ar Gati Smukuli sastāvā. Šeit medaļas tiek piešķirtas komandām, nevis konkrētai valstij.

Atšķirībā no Olimpiskajām spēlēm, kur gan grupas, gan individuālajā braucienā netrūka garu un stāvu kāpumu, pasaules čempionāta trases Dohā vedīs pa līdzenumu, tomēr klasiskos lielās grupas finišus var izjaukt spēcīgie tuksneša sānu vēji, kuros lielā grupa var sadalīties. Elites vīru grupas braucienā galvenie favorīti būs sprinteri. Viņu vidū brits Marks Kavendišs, vācieši Andrē Greipels un Marsels Kitels, austrālietis Roans Dennis, un citi. Tāpat sevi apliecināt centīsies arī klasiku speciālisti – Gregs van Avermets (Beļģija), Peters Sagans (Slovākija) un citi.

2016. gada pasaules čempionāta šosejas riteņbraukšanā kalendārs Latvijas sportistiem:

09.10. Komandu brauciens vīriešiem, 40 km, Gatis Smukulis

10.10. Individuālais brauciens U23 vīriem, 28,9 km, Krists Neilands, Ēriks Toms Gavars

11.10. Individuālais brauciens junioriem, 28,9 km, Kristers Ansons

12.10. Individuālais brauciens elites vīriem, 40 km, Gatis Smukulis

13.10. Grupas brauciens U23 vīriem, 165,7 km, Krists Neilands, Ēriks Toms Gavars

14.10. Grupas brauciens junioriem, 135,3 km, Kristers Ansons

16.10. Grupas brauciens elites vīriem, 257,3 km, Andžs Flaksis, Māris Bogdanovičs

Latvijas izlases sastāvs pasaules čempionātam šosejas riteņbraukšanā:

Gatis Smukulis, Astana Pro team (Kazahstāna), Elites vīru grupa

Andžs Flaksis, Holowesko Citadel Racing team (ASV), Elites vīru grupa

Māris Bogdanovičs, Rietumu banka – Rīga, Elites vīru grupa

Krists Neilands, Axeon Hagens Berman (ASV), U23 vīru grupa

Ēriks Toms Gavars, Rietumu banka – Rīga, U23 vīru grupa

Kristers Ansons, Talsi/ MSĢ, Junioru grupa

Apkalpojošais personāls:

Toms Flaksis, treneris

Valērijs Lukjanovs, mehāniķis

Elīna Majore, fizioterapeite

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu