Vasīlijs Grjazins Biķerniekos pusfinālā izcīna 5.vietu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vadims Jurjevs Kuncs

Pasaules rallijkrosa čempionāta posmā «Neste World RX of Latvia» autosporta klubu «Sports Racing Technologies» (SRT) pārstāvēja autosportists Vasīlijs Grjazins, kurš RX Lites klasē aizvadīja veiksmīgus kvalifikācijas braucienus un iekļuva pusfinālā. Diemžēl pēc kontakta ar konkurentu tika pārsists ritenis, kas liedza iespēju cīnīties par iekļūšanu finālā, TVNET pavēstīja SRT pārstāve Sanita Pelēķe.

Vasīliju Grjazinu ierasts redzēt rallija sacensībās, bet šosezon sportists pieņēma lēmumu izmēģināt rallijkrosa disciplīnu. Vasīlijam šīs bija otrās lielās rallijkrosa sacensības, bet pirmais starts Pasaules rallijkrosa čempionātā. Piedevām ar «Sports Racing Technologies» sagatavoto RX Lites sporta automašīnu Vasīlijs braucis vien 400 kilometru, kas, salīdzinot ar viņa konkurentiem, ir ļoti maz.

Par spīti tam Grjazins pirmajā kvalifikācijas braucienā savā grupā izcīnīja otro vietu, bet otrajā kvalifikācijā finišēja trešais. Trešajā kvalifikācijas braucienā izcīnīja trešo vietu, bet ceturtajā kvalifikācijā bija otrais. Kopvērtējumā tas ļāva RX Lites klasē ierindoties piektajā vietā un startēt pusfinālā. Diemžēl pēc kontakta ar vienu no konkurentiem Vasīlija Grjazina mašīnai tika pārsists ritenis, kas liedza cīnīties par iekļūšanu fināla braucienā.

Vasīlijs Grjazins: «Abās sacensību dienās bija daudz atbalstītāju un līdzjutēju. Visu laiku bija svētku sajūta. Kopumā esmu apmierināts ar savu rezultātu, jo biju domājis, ka būs sliktāk. Iepriekšējā reizē, kad ar šo auto startēju lietū, rezultāts bija ne visai labs. Varbūt tad vēl nebiju apradis ar auto, varbūt kas cits bija pie vainas. Šodien viss bija krietni labāk. Žēl, ka nesanāca kārtīgi pacīnīties pusfinālā. Vienā no līkumiem konkurents mani nepamanīja un mums bija kontakts. Pārsitu riteni. Līdz pat finišam nācās braukt ar nobortējušos riepu, tāpēc nebiju diez ko ātrs. Protams, skumīgi, ka tā, bet uzskatu, ka pirmajam Pasaules rallijkrosa čempionāta posmam cienīgs rezultāts. Mēs ieguvām milzīgu pieredzi. Ceru, ka arī nākamsezon varēsim iepriecināt rallijkrosa fanus ar labiem rezultātiem. Paldies komandai «Sports Racing Technologies», mehāniķiem un manai ģimenei!»

Artūrs Priednieks, «SRT» rallijkrosa komandas vadītājs: «Progress redzams. Šīs bija tikai otrās rallijkrosa sacīkstes nopietnā konkurencē, un ar katru startu Vasīlija rezultāts uzlabojas. Šoreiz pietrūka veiksmes, jo cīņas spars bija liels. Strādājam pie tā, lai kāptu augstāk, lai rezultāts būtu labāks. Varbūt maza kļūda startā arī maksāja iespēju tikt finālā, bet tāds ir autosports, tāda ir cīņa. Galvenais, ka nobrauca līdz galam, pat ar nobortētu riepu. Pirmais Pasaules rallijkrosa čempionāta posms un starts pusfinālā. Nākamreiz tiksim arī finālā!»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu