«Valmiera»/ORDO tiek pie pirmās uzvaras jaunajā LBL sezonā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pērnās sezonas pašmāju čempione «Valmiera»/ORDO svētdien tika pie pirmās uzvaras «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) jaunajā sezonā.

Valmierieši savu skatītāju priekšā ar rezultātu 89:75 (24:20, 25:21, 26:18, 14:16) droši uzvarēja «Valka»/«Valga» komandu.

Tikmēr «Jūrmala»/«Fēnikss» viesos ar rezultātu 106:103 (21:16, 22:17, 20:27, 26:23, 20:17) pagarinājumā pārspēja «Liepāja»/«Triobet» vienību, bet «Barons kvartāls» ar rezultātu 95:72 (18:20, 24:16, 31:24, 22:12) pretinieku laukumā uzveica «Latvijas Universitāti» (LU).

Valmierā notikušajā spēlē rezultatīvākais uzvarētājiem bija Lauris Blaus, kurš iemeta 17 punktus un savāca septiņas atlēkušās bumbas, bet pa 14 punktiem sameta Jānis Kaufmanis, Mārtiņš Laksa un Raimonds Gabrāns. Savukārt valcēniešiem ar 18 gūtajiem punktiem atzīmējās Ivars Rihards Žvīgurs.

Pirmo ceturksni labāk iesāka viesi, iekrājot piecu punktu pārsvaru (12:7). Tomēr ceturkšņa beigās valmierieši pārņēma spēli savā ziņā un mača pirmo nogriezni uzvarēja ar rezultātu 24:20. Pirmā puslaika beigās «Valka»/«Valga» pietuvojās līdz mīnus diviem punktiem (40:42), taču lielāka pakaļdzīšanās viesiem nebija pa spēkam, līdz ar to «Valmiera»/ORDO varēja svinēta drošu uzvaru ar rezultātu 89:75.

Valmierieši sezonu iesāka ar negaidītu zaudējumu 61:70 «Ogre»/«Kumho Tyres» komandai, kamēr valcēnieši ar rezultātu 89:82 uzveica LU.

Tikmēr Liepājā notikušajā mačā rezultatīvākais uzvarētājiem bija komandas kapteinis Edgars Jeromanovs, kurš guva 27 punktus, savāca sešas atlēkušās bumbas, veica septiņas rezultatīvas piespēles un izprovocēja septiņas piezīmes. Savukārt 21 punkts un astoņas bumbas zem groziem Viktoram Iļjinam, bet pa 16 punktiem guva Artūrs Strēlnieks un Artūrs Dušelis. Tikmēr liepājniekiem ar 26 punktiem atzīmējās Latīfs Makmalans.

Pirmajā puslaikā pārsvars piederēja laukuma saimniekiem, kuri pārtraukumā devās ar desmit punktu handikapu (43:33). Tiesa, situācija krasi izmainījās trešās ceturtdaļas nogalē, kad jūrmalnieki no 50:61 pusotras minūtes laikā panāca 60:63.

Ceturtajā ceturksnī liepājnieki mēģināja noturēt savu pārsvaru, bet pusotru minūti pirms finālsvilpes Jeromanovs pietuvojās līdz mīnus vienam punktam (83:84). Minūti vēlāk Jeromanovam ar soda metieniem bija iespēja izvirzīt vadībā savu komandu, taču tikai viens no diviem «sodiņiem» sasniedza savu mērķi, tādējādi rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu 84:84. 16 sekundes pirms ceturtās ceturtdaļas beigām Makmalans izvirzīja vadībā mājiniekus, bet Jeromanovs pēdējā sekundē panāca 86:86, tādējādi nodrošinot papildlaiku.

Pagarinājuma pēdējā minūtē rezultāts bija neizšķirts 97:97, bet jūrmalnieks Uģis Pinete un liepājnieks Rihards Bērziņš apmainījās precīziem tālmetieniem. Vēlāk precīzu «trejaci» un vienu soda metienu iemeta Jeromanovs, taču Raiens Kuks astoņas sekundes pirms finālsvilpes ar tālmetienu panāca 103:104. Tiesa, divas sekundes vēlāk Artūrs Dušelis bija aukstasinīgs no soda metienu līnijas, panākot 106:103.

Vēju pilsētas basketbolisti sezonu iesāka ar zaudējumu 70:84 pērnās sezonas vicečempionei «VEF Rīga» komandai, bet jūrmalnieki ar rezultātu 77:68 pieveica «Barons kvartāls» komandu.

Savukārt Rīgā notikušajā mačā rezultatīvākais spēlētājs uzvarētāju rindās bija Kristaps Mediss, kurš guva 17 punktus, kamēr pretiniekiem ar 14 punktiem atzīmējās Harijs Rubenis.

Studentiem līdz otrajai ceturtdaļai izdevās noturēties vadībā, bet pēc tam jau spēles grožus savā pārziņā pārņēma «Barons kvartāls» basketbolisti, kuri pirmo puslaiku uzvarēja ar rezultātu 42:36. Otrajā puslaikā viesi prata noturēt savu pārsvaru un izcīnīja uzvaru ar rezultātu 95:72.

Abas komandas jauno sezonu bija iesākušas ar zaudējumiem. Studenti pirmajā mačā ar rezultātu 82:89 piekāpās «Valkai»/«Valgai», bet «Barons kvartāls» ar 68:77 atzina «Jūrmala»/«Fēnikss» pārākumu.

Ar divām uzvarām divās spēlēs jauno sezonu iesākušas «Ventspils», «VEF Rīga» un «Jūrmala»/«Fēnikss» komandas, bet viens panākums vienā mačā «Valka»/«Valga», «Valmiera»/ORDO, «Ogre»/«Kumho Tyres» un «Barons kvartāls» vienībām, kamēr «Liepāja»/«Triobet», LU un «Jēkabpils» piedzīvojušas jau divus zaudējumus.

Jaunajā sezonā LBL čempionāts ieguvis sporta bāra «Olybet» vārdu, turklāt turnīrs tiek aizvadīts ar jaunām «Molten» ražojuma bumbām, kā arī pašlaik tiek veidots jauns ceļojošais čempionu kauss, kas tiks izmantots daudziem gadiem. Līdzšinējā trofeja dosies uz basketbola muzeju sporta namā «Daugava».

LBL spēles šosezon trešdienās un sestdienās pārraidīs «Lattelecom» televīzijas kanāls «Best4Sport».

Turnīrā startē desmit komandas, kas ir par vienu mazāk nekā pērn, jo dalībnieku vidū vairs nav «Jelgavas» kluba.

«VEF Rīga», kas spēlēs arī VTB Vienotajā līgā, un «Valka»/«Valga», kas piedalīsies arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas - arī FIBA Čempionu līgas dalībniece «Ventspils» - savā starpā spēlēs četrus apļus, kopā katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

LBL pamatturnīrs ilgs līdz aprīļa vidum. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, bet Latvijas čempioni tiks uzzināti ne vēlāk kā līdz maija beigām.

LBL čempionātā valsts labākās vīriešu basketbola komandas piedalās kopš 1992.gada. Aizvadītajās 25 sezonās deviņas reizes čempionu titulu izcīnījusi «Ventspils», astoņas reizes «Brocēni», četras «VEF Rīga», divas «Barons», pa vienai «ASK Rīga» un «Valmiera»/ORDO.

Aizvadītajā sezonā «Valmiera»/ORDO finālsērijā sīvā cīņā ar 4-3 uzvarēja un no valsts čempionu troņa gāza «VEF Rīga» komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu