Štrombergam kritiens un zaudēta vieta finālā PK posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bmxmania.com

Titulētais Latvijas BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs sestdien piedzīvoja kritienu ASV notikušā Pasaules kausa posmā Superkrosā pusfinālā, kas viņam liedza iekļūt finālā, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Sacensību pamatsacensībās sestdien startēja četri Latvijas BMX sportisti - bez Štromberga tie bija arī Edžus Treimanis, Rihards Veide un Kristens Krīgers.

Astotdaļfinālā katrs no pamatsacensību dalībniekiem veica trīs braucienus. No latviešiem šo kārtu sekmīgi pārvarēja Štrombergs, Treimanis un Krīgers. Divkārtējais olimpiskais čempions Štrombergs savos braucienos izcīnīja divas uzvaras un vienu trešo vietu, Treimanis ceturtdaļfinālā iekļuva ar izcīnītām divām otrajām un vienu ceturto vietu. Bet Krīgers savos braucienos ieņēma attiecīgi trešo, pirmo un otro vietu. Tālāk netika Veide, kuram divas ceturtās un viena septītā vieta.

Štrombergs un Treimanis pēc tam startēja vienā ceturtdaļfināla braucienā. Divkārtējais olimpiskais čempions sīvā cīņā ar Pasaules kausa kopvērtējuma līderi Korbenu Šarā no ASV bija otrais, pārliecinoši kvalificējoties pusfinālam. Tikmēr Treimanis bija palika astotais, tālākām cīņām nekvalificējoties, bet Krīgers, kurš startēja vienā braucienā ar individuālo sacensību uzvarētāju Toriju Naihagu no Kanādas, ieņēma piekto vietu, paliekot uzreiz aiz pusfināla robežas.

Savukārt pusfinālā Štrombergs atradās līderu vidū. Esot otrajā pozīcijā, priekšā latvietim krita tā brīža brauciena līderis, turklāt arī valmierietis bija spiests piedzīvot kritienu, kas neļāva iekļūt lielajā finālā.

Līdz ar to Štrombergs sacensības noslēdza 15.vietā. Tikmēr par posma uzvarētāju kļuva mājinieku favorīts Šarā, kurš līdz ar to nostiprinājies sezonas kopvērtējuma vadībā.

Štrombergs pirms šī posma bija kopvērtējuma astotajā vietā.

Pasaules kausa sezona Superkrosā ar vēl vienām sacensībām ASV noslēgsies nākamnedēļ.

Neviens no Latvijas BMX riteņbraucējiem augustā notikušajās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs nespēja pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru. Līdz ar to Štrombergam neizdevās izcīnīt trešo zelta medaļu karjerā, kamēr par čempionu kļuva amerikānis Konors Fīldss.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu