Tims Dankans varētu palikt Sanantonio «Spurs» organizācijā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Leģendārais Tims Dankans varētu palikt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sanantonio «Spurs» organizācijā, kļūstot par vienu no komandas treneriem, norādīja šīs vienības galvenais treneris Gregs Popovičs.

Dankans šovasar 40 gadu vecumā paziņoja par savas profesionālā basketbolista karjeras beigām, turklāt visas 19 sezonas viņš aizvadīja tieši «Spurs» sastāvā.

«Vēl neesmu izdomājis, kāds būs Tima konkrētais amata nosaukums, taču viņš var būt treneris, kam vien pats vēlas,» izteicās Popovičs. «Dankans arī turpmāk būs ap komandu un darīs, ko vien pats vēlēsies. Iesākumā gan viņš tikai papētīs situāciju, lai redzētu, ko darām mēs.»

«Dankans varētu šur un tur palīdzēt ar saviem ieteikumiem. Nevēlamies no viņa atvadīties uz visiem laikiem,» sacīja Popovicš, piebilstot, ka Dankans spēļu laikā neatradīsies uz «Spurs» soliņa, jo esot tam par gudru.

«Spurs» komanda 1997.gada draftā izvēlējās Dankanu ar pirmo numuru, un kopš tā laika viņš regulārajā čempionātā piedalījās 1392 spēlēs, gūstot 1001 uzvaru.

Par NBA čempionu Dankans kļuva 1999., 2003., 2005., 2007. un 2014.gadā, turklāt pirmajās trijās no šīm reizēm viņu nosauca arī par izslēgšanas turnīra vērtīgāko spēlētāju. Savukārt 2002. un 2003.gadā Dankans tika atzīts par visas līgas vērtīgāko basketbolistu.

Starpsezonas laikā «Spurs» komanda piedzīvojusi lielas izmaiņas, turklāt līgumu ar šo vienību parakstījis latvietis Dāvis Bertāns, kā arī slavenais spānis Pau Gasols.

«Gasols ir ļoti inteliģents cilvēks. Viņš saprot, kā ir jāspēlē basketbols. Pau ir spēlējis vairākās labās komandās, un tas mums palīdzēs. Tiesa, būs nepieciešams laiks, lai iejustos jaunajā vienībā,» uzskata Popovičs.

«Spurs» komanda aizvadītajā NBA sezonā apstājās Rietumu konferences pusfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu