Igauniete Pūsta kļūst par pirmo sievieti, kas ar vējdēli šķērsojusi Baltijas jūru

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees.ee

Igaunijas sportiste Ingrīda Pūsta kļuvusi par pirmo sievieti, kas Baltijas jūru šķērsojusi uz vindsērfinga dēļa. Viņa uz dēļa devās ceļā no Gotlandes tuvumā esošās Fores salas un ieradās Sāremā salas ostā Kaunistē.

Pūsta no Zviedrijas ceļā devās svētdienas rītā pulksten 7.37 un Igaunijā ieradās pulksten 21.25. Rāmā vēja dēļ 100-110 jūras jūdzes (vairāk nekā 185 kilometrus) garā ceļa veikšanai viņai bija nepieciešamas nepilnas 14 stundas.

«Īpaši grūtas bija pēdējās stundas, Ingrīda tā nogura, ka gribēja visu pārtraukt, bet mēs viņu mudinājām un spējām pārvarēt spēku izsīkuma punktu. Mēs visi esam ļoti laimīgi,» aģentūrai BNS teica Pūstas treneris Jāks Luks, kuram pieder ideja par Baltijas jūras šķērsošanu.

Rāmā vēja dēļ ceļa vidū Pūstai bija jānomaina dēlis «Formula» pret olimpiskā aprīkojuma dēli «RS:X». Nedēļas gaitā Pūstu piemeklēja dažādas neveiksmes, piemēram, nedarbojās kuteris, nelabvēlīgs vējš. Jūrā Pūstu sargāja pavadošais kuteris, uz kura atradās viņas jahtkluba «Noblessner» burusporta skolas treneri Luks, Metjū Rikards, Ainars Annuss un Mareks Pēts.

Pasākuma mērķis bija atbalstīt cilvēkus ar īpašām vajadzībām, kas nodarbojas ar burāšanas sportu.

Igaunijā līdz svētdienai darbojās telefona līnija, pa kuru zvanot varēja ziedot piecus eiro šim mērķim, kā arī naudu varēja ziedot Igaunijas paraolimpiskajai komitejai.

25 gadus vecā Pūsta augustā piedalījās vasaras olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro, kur finālā viņa neiekļuva. Jaunākajā Pasaules burāšanas sporta federācijas rangā Pūsta ieņem 15.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu