Latvijas motokrosa izlase paliek pirmā aiz svītras iekļūšanai Nāciju kausa A finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Pastars

Latvijas motokrosa izlase sestdien guva 20.vietu Nāciju kausa kvalifikācijas sacensībās, paliekot pirmā aiz svītras iekļūšanai A finālā.

Tiesa, A finālu svētdienas rītā būs iespējams sasniegt, ja izdosies uzvarēt B finālā.

Sestdien kvalifikācijā MXGP klasē 15.vietu izcīnīja Dāvis Ivanovs, MX2 klasē Kārlis Sabulis palika 19.pozīcijā, bet «Open» klasē Toms Macuks bija 24. labākais braucējs.

Līdz ar to, saskaitot kopā divus labākos rezultātus, Latvija ar 34 punktiem palika 20.pozīcijā, tomēr tuvākā konkurente Čehija bija trīs punktu attālumā. Tikmēr uzvaru kvalifikācijā ar trim punktiem izcīnīja Francija.

Latvijas izlasei jau ir sekmīga pieredze ar startu B finālā, jo tieši caur to finālam dramatiskā cīņā izdevās kvalificēties 2013.gadā, izšķirošo vietu izcīnot pašos pēdējos apļos.

Pērn Latvija ar 29 punktiem kvalifikācijā guva 19.vietu un A finālā iekļuva kā pēdējā. Tiesa, arī finālā neizdevās pakāpties augstāk par 19.pozīciju, jo sacensību dienas rītā Pauls Jonass piedzīvoja kritienu un turpinājumā vairs neizgāja uz starta.

Latvijas pārstāvis par Nāciju kausa izcīņas čempionu vienīgo reizi kļuvis 1968.gadā, kad to PSRS izlases sastāvā spēja paveikt Arnis Angers. Neatkarības gados Latvija labāko rezultātu sasniedza 1992.gadā, kad salīdzinoši mazā konkurencē izcīnīja 11.vietu, bet pēc tam sekmīgākais bijis 2014.gads, kad savās mājās «Zelta zirga» trasē Ķegumā tika gūta 12.vieta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu