Sabulis: Nāciju kausā vienam aiz otra jāstāv kā klintij

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Pastars

Nāciju kausā motokrosā Latvijas izlases motosportistiem vienam aiz otra jāstāv kā klintij, jo katrai kļūdai ir dārga cena, uzskata valstsvienības debitants Kārlis Sabulis.

Nāciju kauss šajā nedēļas nogalē norisināsies Madžioras trasē, Itālijā. Latviju šajās sacensībās pārstāvēs Dāvis Ivanovs, kurš startēs MX1 klasē, Kārlis Sabulis - MX2 klasē, Toms Macuks piedalīsies sacensībās «Open» klasē, bet izlases vadītāja groži uzticēti Mārtiņam Lazdovskim.

Trīs dienas pirms sacensību starta Sabulis uzsver to, ka atšķirībā no citām sacīkstēm Nāciju kausā Latvijas motosportisti ir kā viena komanda, nevis katrs individuāli.

«Mēs pārstāvam savu valsti Latviju! Kopā ar pārējiem Latvijas izlases dalībniekiem esam aizvadījuši vairākus treniņus, lai sajustu savstarpēju ķīmiju, jo šajās sacensībās vienam aiz otra jāstāv kā klintij, jo, tiklīdz kāds dalībnieks nenobrauc savu braucienu, tā 40 punkti. Tāpēc svarīgs ir komandas gars, saliedētība,» par Latvijas komandas pārstāvjiem pastāstīja Sabulis.

Latvijas motosportistu treniņi notiek cietā seguma trasēs, jo Madžioras trase ir tāda.

«Paralēli vēl apmeklējam sporta zāli, skrienam, peldam. Noskaņojums ir labs, jo visi izlases dalībnieki ir priecīgi, ka var pārstāvēt savu valsti motokrosa olimpiskajās spēlēs,» uzsvēra Sabulis.

Pērn Latvijas izlase vien kā pēdējā automātiski kvalificējās finālam, bet tajā ierindojās 19.pozīcijā, jo sacensību dienas rītā Pauls Jonass piedzīvoja kritienu un turpinājumā vairs neizgāja uz starta.

Latvijas pārstāvis par Nāciju kausa izcīņas čempionu vienīgo reizi kļuvis 1968.gadā, kad to PSRS izlases sastāvā spēja paveikt Arnis Angers. Neatkarības gados Latvija labāko rezultātu sasniedza 1992.gadā, kad salīdzinoši mazā konkurencē izcīnīja 11.vietu, bet pēc tam sekmīgākais bijis 2014.gads, kad savās mājās «Zelta zirga» trasē Ķegumā tika gūta 12.vieta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu