Šiciem būs atkārtota iespēja iemēģināt 2018.gada olimpisko spēļu trasi

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici oktobra beigās būs viena no ekipāžām, kura Dienvidkorejā piedalīsies 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu bobsleja, skeletona un kamaniņu braukšanas trases homologācijā, vēsta Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija (FIL).

Pirmo reizi Šiciem iespēja iemēģināt jauno trasi bija pavasarī, taču toreiz tehnisku problēmu dēļ trases lejasdaļā nebija ledus, tādējādi iecerētie testi netika aizvadīti.

Homologācijā, kas Phjončhanas trasē norisināsies no 24. līdz 30. oktobrim, piedalīsies 13 valstu pārstāvji, tajā skaitā arī Dienvidkorejas kamaniņu sportisti.

Brāļi Šici pirms diviem gadiem olimpiskajās spēlēs Sočos izcīnīja divas bronzas medaļas - vispirms divnieku sacensībās, bet pēc tam arī komandu stafetē, kur startēja kopā ar Elīzu Cauci (tobrīd vēl Tīrumu) un Mārtiņu Rubeni. Savukārt 2010.gadā Vankūveras olimpiskajās spēlēs Šici tika pie sudraba godalgām divnieku sacensībās.

Pavasarī uz Dienvidkoreju iemēģināt trasi pēc sezonas beigām devās arī pasaules vadošais skeletonists Martins Dukurs un Latvijas bobsleja komandas vadošā ekipāža, kuru pilotēja Oskars Melbārdis. Tiesa, arī skeletonisti un bobslejisti trases problēmu dēļ testus neaizvadīja.

Pērn pasaules čempionātu kamaniņu braukšanā, kas norisinājās Siguldas trasē, apmeklēja delegācija no Phjončhanas, lai smeltos pieredzi sacensību rīkošanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu