Šteinberga: Beļģijā nepaliku, jo mainījās kluba vadība un sistēma

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Viena no Latvijas sieviešu basketbola izlases vadošajām spēlētājām Anete Šteinberga izvēlējusies nepalikt Beļģijas klubā Brenas «Mithra Castors», jo mainījusies tā vadība un sistēma, turklāt no komandas aizgājis arī latviešu speciālists Ainars Zvirgzdiņš, aģentūrai LETA pauda spēlētāja.

28 gadus vecā Šteinberga pagājušajā nedēļā oficiāli pievienojās Itālijas komandai Venēcijas «Umana Reyer», kas turklāt būs Latvijas čempionvienības «TTT Rīga» pretiniece Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas kvalifikācijā.

«Man simpatizēja Venēcijas kluba piedāvājums - jauns izaicinājums, spēcīgāka līga. Iepriekšējā sezonā tai bija labs sniegums FIBA Eirokausā, kur tā sasniedza finālu. Tas nozīmē, ka šī kluba sistēma strādā,» norādīja Šteinberga. «Beļģijā izvēlējos nepalikt, jo klubam mainījās ģenerālmenedžeris un tā sistēma. Negribēju tur vairs palikt. Ir jāizmēģina jauni ūdeņi. Viens no iemesliem bija arī tas, ka komandā nepalika Zvirgzdiņš - man patīk šā trenera filozofija.»

Aizvadītajā sezonā «Mithra Castors» komanda jau piekto reizi uzvarēja Beļģijas čempionātā, kā arī debitēja FIBA Eirolīgā, kur gan 14 mačos izcīnīja trīs uzvaras, ar ko kluba vadība neesot bijusi apmierināta.

«Protams, Beļģijas čempionātā mūsu klubs bija galvastiesu pārāks, bet kopumā šajā turnīrā ir sešas konkurētspējīgas komandas. No tām viena spēlē Eirolīgā, bet tagad otrās vietas ieguvēja startē Eirokausā, kamēr vēl divas iegūst tiesības piedalīties kvalifikācijā. Tā ka līmenis ir diezgan augsts - līdzīgs, kā tas bija Latvijā 2008.gadā, kad ar «TTT Rīga» konkurēja «Cēsis», «Klondaika» un citas vienības,» izteicās Šteinberga.

Latvijas basketboliste nenoliedz, ka viņai duelis pret «TTT Rīga» basketbolistēm FIBA Eirolīgas kvalifikācijā būs principiāls, lai gan informācija par «Umana Reyer» sastāva aprisēm šobrīd ir diezgan neskaidra.

«Patiesībā par Venēcijas komplektāciju pagaidām nav ne jausmas, jo es esmu viena no nedaudzajām spēlētājām, kas izziņota uz nākamo sezonu. Acīmredzot viss notiek nelielā slepenībā. Pirms pievienošanās šim klubam nebija skaidrs, vai tas spēlēs Eirolīgā vai Eirokausā. Tomēr bija skaidrs, ka tas varētu spēlēt spēcīgākajā turnīrā, jo Eirolīga vienmēr cenšas piesaistīt Eirokausā labi nostartējušās vienības,» sacīja Šteinberga.

Vēl pirms klubu sezonas sākuma Šteinbergu un Latvijas izlasi gaida dalība Pasaules kausā, kas norisināsies Spānijai piederošajā Tenerifes salā, bet apakšgrupu turnīrā pretī stāsies titulētā ASV, Senegāla un Ķīna. Latvijas valstsvienība planētas meistarsacīkstēs piedzīvos savu debiju.

«Protams, mačs pret ASV izlasi būs liels izaicinājums, jo ne vienmēr sanāk spēlēt pret tik augsta līmeņa basketbolistēm. Pasaules kausā būšu apmierināta ar izkļūšanu no grupas, bet ar piedalīšanos «play-off» jau būs iespēja sacensties par vietu ceturtdaļfinālā,» izteicās Šteinberga.

Pasaules kausā ceturtdaļfinālā automātiski iekļūs četru grupu uzvarētājas, kamēr otro un trešo vietu ieguvējas savā starpā vēl aizvadīs «play-off» kārtu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu