Paralimpieši un treneri par sasniegumiem Rio varētu saņemt pusmiljonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas paralimpieši par panākumiem Rio Paralimpiskajās spēlēs var pretendēt kopumā uz 354,2 tūkstošiem eiro, bet viņu treneri un apkalpojošais personāls - 177,6 tūkstošiem eiro, portāls TVNET uzzināja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, paralimpieši Aigars Apinis par izcīnīto zelta medaļu diska mešanā un Diāna Dadzīte par izcīnīto zelta medaļu šķēpa mešanā Rio Paralimpiskajās spēles var pretendēt uz naudas balvu līdz 142 288 eiro apmērā katrs.

Apiņa treneri un apkalpojošais personāls (kopā) var pretendēt uz naudas balvu līdz 71 144 eiro apmērā. Arī Dadzītes treneri un apkalpojošais personāls var pretendēt uz šādu naudas balvu.

Sportists Edgars Bergs par izcīnīto trešo vietu lodes grūšanā var pretendēt uz naudas balvu līdz 51 224 eiro. Savukārt viņa treneri un apkalpojošais personāls (kopā) – 25 612 eiro apmērā. Savukārt sportists Rihards Snikus par izcīnīto piekto vietu paraiejādē brīvajā stilā var pretendēt uz naudas balvu līdz 18 440 eiro, bet viņa treneri un apkalpojošais personāls (kopā) – 9220 eiro apmērā.

IZM informē, ka noteikumi paredz sporta federācijai piešķirt finansējumu arī par sportista iegūtajām pirmajām trijām vietām līdz 35 572 eiro sporta veida vai disciplīnas attīstībai.

Ministrija arī vērš uzmanību uz to, ka Dadzīte Rio Paralimpiskajās spēlēs izcīnīja arī trešo vietu diska mešanā un Snikus izcīnīja sesto vietu iejādes individuālajās sacensībās, tomēr saskaņā ar noteikumiem naudas balva kalendāra gadā tiek piešķirta tikai par to sasniegumu, par kuru šajos noteikumos noteikts lielāks naudas balvas apmērs.

Atbilstoši noteiktajai procedūrai sporta federācijai IZM jāiesniedz pieteikumi par naudas balvas piešķiršanu par sportistu sasniegumiem. Šā gada novembrī šie pieteikumi kopā ar citu federāciju pieteikumiem tiks virzīti izvērtēšanai Latvijas Nacionālajā sporta padomē, un padomes priekšlikumi par naudas balvu piešķiršanu tiks iesniegti izskatīšanai Ministru kabinetā.

Precīzus naudas balvu apmērus pēc padomes ieteikuma noteiks Ministru kabinets.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu