Sportiskā gara paraugs: Triatlonists Braunlijs aizvelk jaunāko brāli līdz pjedestālam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas triatlonisti, brāļi Alisters (28) un Džonatans (26) Braunliji, izcīnījuši neticami aizkustinošu uzvaru pēdējā no pasaules triatlona sacīkšu sērijas posmiem Meksikā - Riodežaneiro olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvējs Alisters teju bezsamaņā nonākušo jaunāko brāli Džonatanu pēdējos distances metros burtiski aizvilcis līdz finišam, tādējādi abi brāļi uz pjedestāla kāpuši otrajā un trešajā vietā.

Tveicīgās dienas dramatiskie notikumi risinājušies dažus desmitus metru pirms finiša. Džonatans finiša līnijai tuvojies kā sacensību līderis un potenciālais uzvarētājs, taču tad piepeši viņam karstuma dēļ kļuvis slikti - viņš sācis grīļoties un apstājies. Pie viņa pieseidzies kāds trases darbinieks, kas pieturējis sportistu, bet jau dažas sekundes vēlāk streipuļojošo Džonatanu pārtvēris vecākais brālis, kurš tobrīd cīnījies par otro un trešo pozīciju ar Dienvidāfrikas sportistu Henriju Šūmenu.

Alisters aplicis brāļa roku sev ap kaklu un atlikušos metrus burtiski aiznesis teju bezsamaņā esošo Džonatanu līdz finiša līnijai.

Rezultātā Šūmens finišējis pirmais, Džonatans iestreipuļoja finišā otrais, bet viņa brālis Alisters ierindojies trešajā vietā.

Par brāļu Braunliju finišu saņemts protests, taču saskaņā ar triatlona noteikumiem saņemt palīdzību no citiem sacīkšu dalībniekiem ir atļauts.

Šūmens 1,5 kilometru peldēšanas distanci, 40 kilometru velobraukšanas distanci un 10 kilometru skrējienu pieveica vienā stundā 46 minūtēs un 50 sekundēs, bet Braunliji finiša līniju šķērsoja 18 sekundes vēlāk, tomēr Šūmena uzvaras spozmi aizēnojis abu brāļu aizkustinošais finišs.

Alisters vēlāk sacīja, ka tā bijusi «dabiska cilvēka reakcija» doties palīgā brālim, piebilstot, ka to pašu būtu darījis arī tad, ja šādā situācijā būtu nonācis kāds cits dalībnieks.

«Es vēlētos, kaut tas sasodītais muļķis būtu turējis pareizu tempu un šķērsojis finiša līniju pirmais,» pēc finiša komentēja vecākais brālis, atzīstot, ka cīņa ar karstumu distancē nav bijusi viegla.

Džonatanam pēc finiša bijusi nepieciešama mediķu palīdzība. Vēlāk, guļot slimnīcas gultā, viņš «Twitter» atzinies, ka sezonu nav gribējis noslēgt šādi, taču distancē atdevis visus spēkus un paudis pateicību brālim par neticamo lojalitāti.

Abi brāļi šogad Riodežaneiro Olimpiskajās spēlēs uz pjedestāla kāpuši plecu pie pleca - Alisters izcīnīja savu otro olimpisko zeltu, bet Džonatans - sudraba godalgu. Arī 2012.gadā Londonā brāļi Olimpiskajās spēlēs uzrādījuši lielisku sniegumu - Alisters Londonā saņēma zelta medaļu, Džonatans - bronzu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu