Paralimpiskajās spēlēs pēc kritiena sacensībās iet bojā Irānas riteņbraucējs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Riodežaneiro paralimpiskajās spēlēs sestdien ar traģēdiju beidzās riteņbraukšanas sacensības šosejā, kad pēc kritiena dzīvību zaudēja Irānas sportists Bamans Golbarnezads.

Kā vēsta Starptautiskā paralimpiskā komiteja (IPC), tad 48 gadus vecais irāņu sportists, sacenšoties C4-5 medicīnas grupā, nobraucienā piedzīvoja kritienu, gūstot traumas.

Mediķi nekavējoties viņam snieguši palīdzību, taču ceļā uz sportistu hospitāli Golbarnezadu piemeklējusi sirdstrieka, bet drīz vien pēc nonākšanas slimnīcā viņš miris.

Mirušais paralimpietis riteņbraukšanā startēja ar kreisās kājas protēzi. Viņš ar riteņbraukšanas sportu sāka nodarboties 2002.gadā. Riodežaneiro irāņu sportistam bija otrās paralimpiskās spēles karjerā, jo pirms četriem gadiem viņš startēja arī Londonā.

Spēļu organizatori paziņojuši, ka svētdien paralimpiādes noslēguma ceremonijā par godu bojā gājušajam sportistam notiks klusuma brīdis.

Latviju paralimpiskajās spēlēs pārstāv 11 sportisti, kuri ir izcīnījuši četras medaļas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu