Dadzīte izcīna bronzas medaļu paralimpisko spēļu diska mešanas sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Latvijas paralimpiete Diāna Dadzīte sestdien izcīnīja bronzas medaļu Riodežaneiro paralimpiskajās spēlēs diska mešanā, tiekot pie savas otrās godalgas šajās sacensībās.

Dadzīte, kura pirms tam kļuva par paralimpisko spēļu čempioni šķēpa mešanā, F55 medicīnas grupā savā labākajā metienā disku raidīja 22,66 metrus tālu, labojot savu personīgo rekordu.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Duna Feisja no Ķīnas, kura sasniedza 25,03 metrus, bet sudraba medaļa tika Mariannai Bugenhāgenai no Vācijas, kura bija 24,56 metrus tāla.

Dadzīte savu labāko metienu izpildīja otrajā mēģinājumā.

Viņs izcīnītā medaļa Latvijas paralimpiešiem ir ceturtā Riodežaneiro paralimpiskajās spēlēs.

Pirms tam titulētais Aigars Apinis triumfēja diska mešanas sacensībās un izcīnīja savu ceturto zelta medaļu karjerā, bet Dadzīte bija labākā šķēpmešanā, savā medicīnas grupā labojot pasaules rekordu, kamēr Edgars Bergs pirmdien ieguva bronzu lodes grūšanā.

Riodežaneiro paralimpiskās spēles, kur Latviju pārstāv 11 sportisti, noslēgsies svētdien.

Latvija paralimpiskajās spēlēs debitēja 1992.gadā, kad Barselonā startēja divi sportisti, savukārt pirmās medaļas latvieši izcīnīja 2000.gadā Sidnejā, kad Apinis izcīnīja trešo vietu lodes grūšanā un diska mešanā, bet Armands Ližbovskis bija trešais tāllēkšanā. Atēnu paralimpiskajās spēlēs Apinis triumfēja diska mešanā, bet Bergs izcīnīja otro vietu lodes grūšanā un trešo vietu diska mešanā, 2008.gadā Pekinā Apinis kļuva par olimpisko čempionu diska mešanā un tāpat kā Bergs izcīnīja otro vietu lodes grūšanā, bet pirms četriem gadiem Londonā Apinis izcīnīja zelta medaļu lodes grūšanā un sudrabu diska mešanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu